Τρέξτε γι’ αυτούς που δεν μπορούν στις 9 Μαΐου

 Runbeat Team   9:19 21-03-2021  

Τρέξτε γι’ αυτούς που δεν μπορούν στις 9 Μαΐου


Όλοι οι φίλοι του αθλητισμού και της προσφοράς αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους την Κυριακή 9 Μαΐου συμμετέχοντας στον αγώνα δρόμου Wings for Life World Run 2021!

Πρόκειται για έναν φιλανθρωπικό αγώνα που έχει παγκόσμια εμβέλεια και σκοπό έχει τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα σχετικά με τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Φέτος είναι η 8η χρονιά που διεξάγεται ο συγκεκριμένος αγώνας, ο οποίος θα ξεκινήσει την ίδια ώρα σε όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα έχει οριστεί ότι οι δρομείς (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) θα βρεθούν σε θέση εκκίνησης στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) την Κυριακή 9 Μαΐου από οποιοδήποτε σημείο της χώρας και αν βρίσκονται.

 

Ο αγώνας γίνεται για καλό σκοπό

Όπως αναφέρουν και οι διοργανωτές, το μεγαλύτερο κίνητρο για να συμμετάσχει κάποιος στο Wings For Life World Run είναι να σκεφτεί ότι τρέχει γι’ αυτούς που δεν μπορούν, καθώς το 100% όλων των εσόδων πηγαίνει απευθείας στο Ίδρυμα Wings for Life, του οποίου η αποστολή είναι να βρει μια θεραπεία για τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Μοναδικός ο τρόπος διεξαγωγής του

Πρόκειται για έναν… διαφορετικό αγώνα καθώς έχει μια μοναδική μορφή που περιλαμβάνει μια κινητή γραμμή τερματισμού που ονομάζεται Catcher Car. Ο συμμετέχοντας ξεκινά ταυτόχρονα με όλους τους άλλους (2μ.μ. ώρα Ελλάδας) και 30 λεπτά αργότερα ένα Catcher Car ξεκινά την καταδίωξή του. Όταν περάσει το δρομέα, έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας του. Παγκόσμιος νικητής αναδεικνύεται ο δρομέας τον οποίο θα περάσει τελευταίο το εικονικό αυτοκίνητο… καταδίωξης. Ο πρωταθλητής του 2020, ο Βρετανός δρομέας Μάικλ Τέιλορ, κατάφερε να καλύψει 69,92 χιλιόμετρα αφού έτρεξε για 4 ώρες και 12 λεπτά. Με ζωντανή παρακολούθηση και ένα εικονικό Catcher Car, η εφαρμογή Αpp Run επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αγωνιστούν όπου κι αν βρίσκονται την ημέρα του αγώνα. Οι λειτουργίες της τον κρατούν συνδεδεμένο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπάρχει επίσης μια ηχητική εμπειρία που θα τον ενημερώνει, τον ψυχαγωγεί και του δίνει κίνητρο σε πραγματικό χρόνο.

 

Όλοι φτάνουν στον τερματισμό

Σε αυτό τον αγώνα μπορούν να πάρουν μέρος όλοι είτε είναι αρτιμελείς είτε ανάπηροι. Χάρη στο format του αγώνα με το Catcher Car ο συμμετέχοντας ορίζει το δικό σου στόχο απόστασης, είτε αποφασίσει να τρέξει, είτε να αγωνιστεί με αναπηρική καρέκλα, είτε να κάνει τζόκινγκ, είτε να περπατά. Υπάρχει ακόμη και ένα κομπιουτεράκι Wings for Life World Run για να του δείχνει το ρυθμό που πρέπει να ορίσει για να φτάσει στην απόσταση που έχει βάλει ως στόχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες κατά το παρελθόν έχουν δηλώσει ότι το Catcher Car τους ώθησε σε ένα νέο προσωπικό ρεκόρ. Κυρίως όμως οι δρομείς χαίρονται τη συμμετοχή τους και παράλληλα συμβάλουν με τη συμμετοχή τους για καλό σκοπό.

Η ιστορία του θεσμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 που ξεκίνησε ο συγκεκριμένος αγώνας έχουν υπάρξει 700.000 εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες από 195 χώρες, οι οποίοι έχουν καλύψει 7 εκατομμύρια χιλιόμετρα και έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ για την έρευνα σχετικά με τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί πατώντας ΕΔΩ