Triple League Triathlon: Ένας διαφορετικός αγώνας με ξεχωριστό σκοπό

 Runbeat Team   11:48 02-12-2021  

Triple League Triathlon: Ένας διαφορετικός αγώνας με ξεχωριστό σκοπό


Αρκετοί ήταν οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν μέρος στον πρωτότυπο αγώνα τριάθλου «Triple League» που διοργάνωσε την Κυριακή (28/11) που μας πέρασε ο σύλλογος «Ιωνάς Τμήμα θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ» σε συνεργασία με τη διοίκηση του «ΟΑΚΑ Σπύρος Λούης». Ο σκοπός της διοργάνωσης εξάλλου ήταν πολύ σημαντικός καθώς τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την αντικατάσταση αναβατορίου – ανελκυστήρα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ που εξυπηρετεί Ανθρώπους με Αναπηρίες, ηλικιωμένους ή γονείς με καροτσάκια και αποτελεί τον μοναδικό τρόπο πρόσβασής τους στο κολυμβητήριο από το Σταθμό Ειρήνης.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, συμμετείχαν 27 αθλητές σε 3 διαφορετικές κατηγορίες και συγκεκριμένα ανδρών 40+, γυναικών και ανδρών Elite.

Στην κατηγορία ανδρών 40+ νικητής αναδείχτηκε ο Κωστίμπας Κωνσταντίνος, ενώ τη 2η θέση κατέκτησε ο Βίδρας Ιωάννης και την 3η ο Σώης Δημήτριος. Ακολούθησαν οι Φούκης Κωνσταντίνος, Αλέκου Φίλιππος, Modiano Johnny, Μιχαλόπουλος Στέλιος, Τσαγκογέωργας Γρηγόρης.

Στην κατηγορία γυναικών νικήτρια αναδείχτηκε η Αγγελέτου Νικολέτα, δεύτερη ήταν η Κουμπενάκη Μαρίλη και τρίτη η Αδαού Αθηνά, ενώ ακολούθησαν οι Κουμπενάκη Νεφέλη, Λυμπερόπουλου Γκρέτα, Γιαννακοπούλου Ράνια, Λαγουμτζή Καλλιόπη, Λινάρδη Ελεονώρα, Καραβάνη Ελένη.

Τέλος στην κατηγορία ανδρών Elite πρώτος ήταν ο Δημόπουλος Παναγιώτης, δεύτερος ο Αργύρης Αλέξανδρος και τρίτος ο Γκοντζιάς Σπύρος. Ακολούθησαν οι Μουστάκης Τάσος, Χρυσικόπουλος Σπύρος, Γιαννάκογλου Χρήστος, Κουλάκης Κωνσταντίνος, Ζαχίλας Αιμίλιος και Στεφάνου Μάνος.

Μεταξύ του αγώνα των γυναικών και των ανδρών Elite, πραγματοποιήθηκε αγώνας χρονομέτρησης 5 χλμ από τους αθλητές του «Ιωνά», όπου συμμετείχαν οι Αντώνης Παππάς & Κωνταντίνος Οκταπόδης με χειρήλατα. Σάντρα Ρούπα & Βασιλική Βούντζαλη (πιλότος) τάντεμ. Γεώργιος Μπέλλος & Γεώργιος Γκούντας (πιλότος) τάντεμ και Χρήστος Μιχαλόπουλος με ποδήλατο.

Αρωγός για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στο μήνυμά του τόνισε: «Ο αθλητισμός των Ανθρώπων με Αναπηρία αποτελεί για την Κυβέρνηση ευθύνη και πρόκληση. Θεωρούμε χρέος μας και χαρά μας, ταυτόχρονα, να σταθούμε κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές με Αναπηρία, να υποστηρίξουμε όλες τις απαραίτητες δομές. Αναγνωρίζουμε ότι σε πολύ δύσκολες συνθήκες ανταποκρίνεστε πραγματικά, με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και με πολύ μεγάλη επιτυχία, στις προκλήσεις των καιρών. Συγχαίρω το Σωματείο «ΙΩΝΑΣ» για το σημαντικό έργο σας και την προσφορά σας στους Ανθρώπους με Αναπηρία, καθώς και για την εξαιρετική σας πρωτοβουλία για τον σημερινό (σ.σ. Κυριακάτικο) φιλανθρωπικό σκοπό, που είναι η αντικατάσταση του αναβατορίου – ανελκυστήρα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ από το Σταθμό Ειρήνης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους αθλητές σας στον πρωτότυπο αυτό αγώνα τριάθλου και εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στην επίτευξη του φιλανθρωπικού σας έργου».