Τριπλό στοίχημα για τον Μίλτο Τεντόγλου στο αυριανό διεθνές μίτινγκ της Κύπρου

 Runbeat Team   8:46 24-05-2023  

Τριπλό στοίχημα για τον Μίλτο Τεντόγλου στο αυριανό διεθνές μίτινγκ της Κύπρου


Απολαυστικός ήταν για μία ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου στις δηλώσεις που έκανε ενόψει της συμμετοχής του στο 2ο Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο διεξάγεται αύριο Πέμπτη 25/5 στη Λεμεσό.

Ο Έλληνας σταρ βρέθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης και μίλησε για το στόχο του στον αυριανό αγώνα. Με βάση τα λεγόμενά του αποτελεί στοίχημα για τρεις λόγους: πρώτον θέλει να νικήσει τον Μόντλερ, δεύτερον θέλει να ξεπεράσει στο σύστημα αξιολόγησης τον Εμμανουήλ Καραλή και τρίτον θέλει να δείξει ότι και φέτος θα είναι πρωταγωνιστής.

 

«Για μένα οι φετινοί στόχοι στο μίτινγκ της Κύπρου έχουν τρία μέτωπα», είπε αρχικά και εξήγησε: «Πρώτον, θα αγωνιστώ μαζί με τον μεγαλύτερο αντίπαλο μου τα τελευταία χρόνια, τον Σουηδό Τόμπιας Μόντλερ, που είναι κάτι αρκετά σημαντικό και θα πρέπει να τον κερδίσω. Στους αγώνες ο ένας ωθεί τον άλλο για ακόμα μεγαλύτερα άλματα και ελπίζω να γίνει εντυπωσιακός αγώνας την Πέμπτη. Δεύτερον, έχουμε μία κόντρα με τον Καραλή, που αφορά το σύστημα αξιολόγησης και πόσους πόντους συγκεντρώνουμε ανάλογα με την επίδοση μας. Κι αυτός είναι ένας αγώνας που θέλω να κερδίσω. Και τρίτον, έχουμε δει έως τώρα αρκετά καλές επιδόσεις από ξένους αθλητές στο μήκος και θέλω να βγω νικητής και σε αυτήν την κόντρα. Θέλω να κάνω μία αρκετά καλή επίδοση, για να δείξω ότι είμαι δυνατός και φέτος», κατέληξε ο Τεντόγλου.

“Παρών” στη συνέντευξη ήταν και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος με τη σειρά του είπε: «Για μένα θα είναι η πρώτη χρονιά που θα αγωνιστώ στο μίτινγκ της Κύπρου. Είμαι πάρα πολύ καλά, έχοντας τελευταία εμφάνιση μου στα 5.71μ., τα οποία θέλω να ξεπεράσω και να μπορέσω να κερδίσω την κόντρα μου με τον… Μιλτάκο. Θα προσπαθήσω να προσφέρω κι εγώ θέαμα στον κόσμο, τον οποίο περιμένω στο γήπεδο».

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι είπε τέλος: «Η επιτυχία μίας διοργάνωσης εξαρτάται από τρία πράγματα. Πρώτον την οργάνωση και σε αυτό παίρνετε άριστα, αφού ήδη αναβαθμιστήκατε σε bronze κι εύχομαι σύντομα να ανεβείτε στα gold. Δεύτερον η κερκίδα και η παρουσία του κόσμου. Πέρσι πετύχατε απόλυτα και σε αυτόν τον τομέα, με εμένα προσωπικά να βλέπω για πρώτη φορά τόσο ένθερμη κερκίδα στον στίβο και ελπίζω να είναι το ίδιο και φέτος. Και τρίτον, η ψηλή βαθμολογία. Σε αυτό σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε μεγάλες επιδόσεις, ούτως ώστε να σας προσφέρουμε σημαντικούς βαθμούς και να είστε πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά».