Εντυπωσιακός και πάλι ο Τεντόγλου, τρίτη η Στεφανίδη στο Μονακό

 Runbeat Team   22:11 09-07-2021  

Εντυπωσιακός και πάλι ο Τεντόγλου, τρίτη η Στεφανίδη στο Μονακό


O Μίλτος Τεντόγλου αναδείχτηκε νικητής στο μήκος στο Diamond League του Μονακό καθώς στην τελευταία του προσπάθεια είχε άλμα στα 8.24μ. την ίδια ώρα που ο Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) ήταν άκυρος και έμεινε δεύτερος αν και είχε άλμα στα 8.29μ. στην 5η του προσπάθεια. Τρίτος ήταν ο Τομπάιας Μόντλερ (Σουηδία) που επίσης ήταν άκυρος στην τελευταία του προσπάθεια ενώ το 2ο άλμα του είχε μετρηθεί στα 8.27μ.

 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των Diamond League ο νικητής κρίνεται στην 6η και τελευταία προσπάθεια, όπου προκρίνονται οι τρεις πρώτοι μετά την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων προσπαθειών. Ο Τεντόγλου, πάντως παραδέχτηκε ότι νικητής θα έπρεπε να είχε αναδειχτεί ο Τζαμαϊκανός αθλητής. Όπως και να έχει ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας τέσσερα άλματα πάνω από τα 8μ. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο άλμα του μετρήθηκε στα 8.06μ., ακολούθησε το άλμα στα 8.21μ., ενώ στην 3η του προσπάθεια ήταν άκυρος. Το 4ο άλμα του μετρήθηκε στα 8.15μ., το 5ο στα 7.18μ. και το τελευταίο στα 8.24μ.

Την 3η θέση κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Diamond League του Μονακό ξεπερνώντας τα 4.80μ. Προσπάθησε και τα 4.90μ., όμως δεν τα κατάφερε έχοντας τρεις άκυρες προσπάθειες. Έδειξε ωστόσο ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Την 1η θέση κατέκτησε η Αμερικανίδα Κέιτ Νάγκεοτ με 4.90μ. και 2η η Ανζέλικα Σιντόροβα με 4.80μ.,αλλά έχοντας καλύτερες προσπάθειες από την Στεφανίδη.

Στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε την 7η θέση με άλμα στα 14.25μ. που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ για φέτος. Είχε επίσης άλματα στα 13.79μ., ενώ οι υπόλοιπες προσπάθειές της ήταν άκυρες.

Αυτή την ώρα αγωνίζεται και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος έχοντας προς το παρόν καλύτερο άλμα στα 8.21μ.