Τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη από τον σφαιροβόλο Leonardo Fabbri

 Runbeat Team   15:34 02-05-2024  

Τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη από τον σφαιροβόλο Leonardo Fabbri


Μία από τις κορυφαίες βολές στην ιστορία της σφαιροβολίας στην Ευρώπη σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης (1/5) ο Leonardo Fabbri σε αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην γενέτειρά του την Μοντένα της Ιταλίας.

Με τις μέρες να μετρούν αντίστροφα για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης, ο ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής έστειλε τη σφαίρα του στα 22.88μ. στην πέμπτη του προσπάθεια και ανέβηκε στην τρίτη θέση της λίστας με τις κορυφαίες βολές από Ευρωπαίους αθλητές. Η κορυφαία επίδοση ανήκει στον πρώην Ανατολικογερμανό Ulf Timmermann (23,0μ.) και τον συμπατριώτη του Fabbri και είδωλό του, Alessandro Andrei (22,91μ.).

 

Μάλιστα η επίδοση ήρθε παρότι ο Babbri ήταν άρρωστος τις προηγούμενες ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά είπε μετά την επίδοσή του: «Και να σκεφτείς ότι είχα 38 πυρετό για δύο ημέρες και ένιωθα λίγο αδύναμος. Ρίχνοντας 22,88 μέτρα χωρίς να είμαι ακόμα 100% έτοιμος είναι επιβεβαίωση των δυνατοτήτων μου».

Η νικηφόρα προσπάθεια του Fabbri - μία από τις τρεις βολές άνω των 22 μέτρων καθώς είχε επίσης βολές στα 22,01μ. και 22,45μ. στην 4η και 6η προσπάθειά του αντίστοιχα- είναι η μεγαλύτερη βολή Ευρωπαίου σφαιροβόλου από το 1988, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ανέβηκε στην έβδομη θέση όλων των εποχών.

Από το μίτινγκ ξεχώρισε επίσης η επίδοση της  Nadia Battocletti στα 1500 μέτρα καθώς τερμάτισε σε 4:03.50.