Τρομερός ο Ε. Καραλής με 5.81 και νέο ατομικό ρεκόρ στην Ουψάλα! (Vid)

 Runbeat Team   21:18 09-02-2022  

Τρομερός ο Ε. Καραλής με 5.81 και νέο ατομικό ρεκόρ στην Ουψάλα! (Vid)


Ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 5,81 μ. στο meeting της Ουψάλα, βελτιώνοντας το 5,80 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει αποδείξει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση μετά από το άλμα στα 5,72 μ., στην ημερίδα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και από το meeting στην Καρλσρούη.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η επίδοση του Καραλή στην Ουψάλα αποτελεί όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

 

Στο meeting που έγινε στην… έδρα του Mondo Duplantis με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών του κόσμου, ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,55 μ. και με την δεύτερη τα 5,70 μ.. Στη συνέχεια δοκίμασε τα 5,81 μ. με την πρώτη προσπάθεια, πραγματοποίησε νέο ατομικό ρεκόρ και δεν κατάφερε να πάει ακόμα ψηλότερα, ρίχνοντας τον πήχη στα 5,92 μ. και κατακτώντας την 4η θέση. Επόμενος αγώνας του Καραλή θα είναι στο meeting της Λιεβέν στις 17 Φεβρουαρίου.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Μόντο Ντουπλάντις, ο οποίος ανέβασε κατά ένα πόντο το φετινό του ρεκόρ καθώς ξεπέρασε τα 6,04μ. Προσπάθησε και πάλι για το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.19μ., όμως δεν τα κατάφερε. Δεύτερος με 5,92μ. ήταν ο Κρις Νίλσεν και τρίτος ο Λάιτφουτ με την ίδια επίδοση.