Τυχερή στην ατυχία της η Κατερίνα Στεφανίδη

 Runbeat Team   10:36 30-08-2023  

Τυχερή στην ατυχία της η Κατερίνα Στεφανίδη


Απέφυγε τα χειρότερα η Κατερίνα Στεφανίδη καθώς ο τραυματισμός της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης δεν αποδείχτηκε πολύ σοβαρός.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ πάτησε άσχημα στο πρώτο δοκιμαστικό άλμα της στα προκριματικά του αγωνίσματος και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει κάποια προσπάθειά της στη Βουδαπέστη. Η ανησυχία της ήταν μεγάλη καθώς το κρακ που άκουσε κατά τον τραυματισμό της την τρόμαξε πολύ. Ωστόσο, τα νέα ήταν ευχάριστα σύμφωνα με την μαγνητική τομογραφία που έκανε προχθές Δευτέρα 28/8. Η διάγνωση ήταν διάστρεμμα πρώτου με δευτέρου βαθμού, το οποίο αναμένεται να υποχωρήσει με ξεκούραση. Η αθλήτρια στάθηκε αρκετά τυχερή καθώς δεν έχει κάποια ρήξη, που θα απαιτούσε μεγαλύτερο διάστημα αποκατάστασης και διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

 

Όπως δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, «Το αφήσαμε ήσυχο να περάσει μόνο του. Πιστεύω σε δύο εβδομάδες θα είμαι πολύ καλά. Ήδη στην μία εβδομάδα νιώθω πως έχει αρχίσει να βελτιώνεται πάρα πολύ. Προσπαθώντας να δω τα θετικά σκέφτηκα πως ίσως μου βγει και σε καλό όλο αυτό, γιατί τώρα ό,τι ασκησιολόγιο κάνω για να το δυναμώσω για να μην υπάρχει πιθανότητα να το πάθω πάλι, θα το κάνω και στα δύο πόδια ώστε να μην έχω προβλήματα με πελματιαία και φτέρνα, όπως έγινε τις προηγούμενες σεζόν. Ήταν πολύ κακή η στιγμή που έγινε, γιατί ήμουν στο Παγκόσμιο. Μου δίνει κίνητρο αυτό γιατί έχασα έναν μεγάλο αγώνα, αλλά θεωρώ πως θα με βοηθήσει στην προετοιμασία μου αυτό που έγινε».

Η Στεφανίδη θα ταξιδέψει την Παρασκευή (1/9) στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει την περίοδο διακοπών και ξεκούρασης κι έπειτα θα μπει και πάλι στο νέο κύκλο προετοιμασίας ενόψει των αγώνων της νέας απαιτητικής χρονιάς.