Όλα έτοιμα για το διεθνές μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά 2024»

 Runbeat Team   10:55 16-05-2024  

Όλα έτοιμα για το διεθνές μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά 2024»


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή του διεθνούς μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά», το οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία στα δρώμενα του στίβου.

Το Εθνικό Στάδιο των Χανίων θα ανοίξει τις πύλες του το απόγευμα (16:44) της προσεχούς Κυριακής 19 Μαΐου για να υποδεχτεί σπουδαίους πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει η παρουσία των Μιχάλη Αναστασάκη και Χρήστου Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία των ανδρών και η συμμετοχή της Παναγιώτας Δόση στο ύψος.

 

Στην τελευταία ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: «Στα Χανιά την Κυριακή 19 Μαΐου θα χτυπά η καρδιά του Ευρωπαϊκού στίβου, αφού το διεθνές μίτινγκ στίβου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ 2024», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συγκεντρώνει και φέτος τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων του στίβου και εκατοντάδων φίλων του αθλητισμού από όλη την Κρήτη.

Οι διοργανωτές των αγώνων, Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Α.Ο. Χανίων «ο Κύδων» και Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, με συνδιοργανωτές: την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης, το ΕΒΕ Χανίων, το ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και με την υποστήριξη του Ε.Α.Κ. Χανίων, αλλά και μεγάλου αριθμού φορέων, επιχειρήσεων και οργανισμών, δίνουν την ευκαιρία σε περισσότερους από 200 αθλητές – αθλήτριες από 27 χώρες της Ευρώπης, να συμμετέχουν στο μίτινγκ της ευρωπαϊκής κατηγορίας “ΕΑΑ Bronze” και με τις επιδόσεις που θα πετύχουν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους διεθνείς αγώνες του 2024.

Οι καλύτεροι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες με επικεφαλής τους Χανιώτες πρωταθλητές του «Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος» Μιχάλη Αναστασάκη και Χρήστο Φραντζεσκάκη στη Σφυροβολία, την πρωταθλήτρια του ίδιου σωματείου στο Ύψος Παναγιώτα Δόση και το σύνολο των αθλητών της ελληνικής εθνικής ομάδας μαζί με πρωταθλητές από όλο τον κόσμο, είναι έτοιμοι να προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα στους χιλιάδες φιλάθλους από όλη την Κρήτη που θα κατακλύσουν και φέτος το ΕΑΚ Χανίων.

Τα επίσημα αγωνίσματα του διεθνούς μίτινγκ είναι 12:

Ανδρών: 100μ. – 1.500μ. – 110μ. εμπόδια – άλμα τριπλούν – σφαιροβολία – σφυροβολία

Γυναικών: 100μ. – 200μ. – 100μ. εμπ. – 400μ. εμπ. – άλμα σε ύψος – άλμα επί κοντώ

Εκτός του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος, για αθλητές των σωματείων της Κρήτης, θα διεξαχθούν επίσης τα αγωνίσματα:

Ανδρών – Γυναικών: 100μ. – 400μ. – 800μ.

Γυναικών: σφυροβολία

K20 ανδρών: σφυροβολία

K18 ανδρών: σφαιροβολία

K18 γυναικών: άλμα σε ύψος – άλμα επί κοντώ – σφυροβολία

K16 αγοριών – κοριτσιών: 80μ. – 150μ. – 1.000μ.

K16 αγοριών: δισκοβολία – σφυροβολία

K14 αγοριών – κοριτσιών: σκυταλοδρομία 8×50μ.

Ακαδημίες σωματείων: Αθλητικό παιχνίδι σκυταλοδρομίας

Η επίσημη συνέντευξη τύπου των αγώνων, θα δοθεί το Σάββατο 18 Μαΐου ώρα 14.00 στο κλειστό γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. Χανίων “Έλενα Βενιζέλου”».