Όλα έτοιμα για το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια»

 Runbeat Team   13:13 10-05-2024  

Όλα έτοιμα για το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια»


Το διεθνές μίτινγκ Δρόμεια θα γίνει την Τετάρτη (15/5) με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 28 χώρες. Η διοργάνωση έχει αναβαθμιστεί και από φέτος εντάσσεται στην κατηγορία «Silver» των Continental Tour της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Οι διοργανωτές με αφορμή τους αγώνες της Τετάρτης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δύο κορυφαίες αθλήτριες, την Ελισάβετ Πεσιρίδου και την Ραφαέλα Σπανουδάκη, καθώς και τον πρωταθλητή στους δρόμους ταχύτητας, Παναγιώτη Τριβυζά.

 

Οι αθλητές αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει για τους αθλητές να αγωνίζονται σε έναν υψηλού επιπέδου αγώνα μέσα στη χώρα τους. «Στα «Δρόμεια» βγαίνουν καλές επιδόσεις γιατί περνάμε ωραία. Η διοργάνωση μάς βοήθησε για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση για τους αγώνες του εξωτερικού», τόνισαν οι πρωταθλητές μας. Ο Παναγιώτης Τριβυζάς αποκάλυψε ότι τα «Δρόμεια 2024» θα είναι τα τελευταία «Δρόμεια» που θα αγωνιστεί καθώς, μετά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του πρωταθλητισμού.

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Δρόμεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και του συλλόγου Δρομέας Βάρης. «Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την αθλητική συνδιοργάνωση, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις κλασικού αθλητισμού της χώρας μας. Οι κινήσεις εξωστρέφειας της πόλης μας συμπεριλαμβάνουν και τα «Δρόμεια». Η διοργάνωση του 2025 θα είναι ακόμα καλύτερη γιατί το στάδιο θα εκσυγχρονιστεί και θα τοποθετηθεί νέο ταρτάν. Θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές της ιδέας Χάρη Παπαδιά και Αριάδνη Δάδα, οι οποίοι ζουν για να στηρίζουν τον αθλητισμό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στη σημαντικότητα της διοργάνωσης για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και για τη χώρα αναφέρθηκε η πρόεδρος του Α.Ο. «Δρομέας» και μέλος του Δ.Σ. ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών Αριάδνη Δάδα: «Κάθε χρόνο η χώρα μας φοράει τα «καλά της» και υποδέχεται εθνικές ομάδες και κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο. Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης κάνει «στάση» στην όμορφη χώρα μας, κάτι που μάς κάνει υπερήφανους. Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος του κλασικού αθλητισμού θα είναι στις 15 Μαΐου στραμμένα στη χώρα μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συμβάλει για να γίνει αυτή η διοργάνωση θεσμός».

«Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος πρωταθλητές με πολλές διακρίσεις. Ο συναγωνισμός αναμένεται συναρπαστικός και σε κάποια αγωνίσματα θα επιτευχθούν σπουδαίοι χρόνοι. Εύχομαι να γίνουν πολλά ρεκόρ και οι αγωνιζόμενοι να κατακτήσουν όρια πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς», τόνισε ο Χάρης Παπαδιάς, παλαιός παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στίβου και τεχνικός διευθυντής στα «Δρόμεια».

Καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες ευχήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος: «Για να διοργανωθούν μίτινγκ σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό και υποστήριξη από τους φορείς. Θα είμαστε δίπλα στους διοργανωτές ώστε να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί».

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν και οι εκπρόσωποι των χορηγών, που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Δρόμεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και του Δρομέα Βάρης. Αυτή τη χρονιά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αναβάθμισε τη διοργάνωση και από «Bronze» την ανέβασε στην κατηγορία «Silver» Θα μοιράσει έπαθλα ύψους 50.000 ευρώ και θα διεξαχθεί με τις αιγίδες του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού.

Πηγή: segas.gr