Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι μετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας

 Runbeat Team   11:41 02-09-2021  

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι μετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας


Αντίστροφα μετρούν οι φίλοι του μαζικού αθλητισμού για τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, ο οποίος αποτελεί και το πρώτο μεγάλο αγώνα δρόμου που διοργανώνεται στην Ελλάδα μετά την άρση του lock down.

Οι διοργανωτές δηλώνουν έτοιμοι για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στους δρόμους της Αθήνας και αναμένεται να συγκεντρώσει σπουδαίες συμμετοχές από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς. Ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης και τα μέτρα που θα τηρηθούν. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου, επί της Λεωφόρου Αμαλίας, περί τους 10.000 δρομείς - 5.000 για τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου και 5.000 για τον αγώνα των 5 χλμ -, θα περιμένουν να ακούσουν τον ήχο που σημαίνει την εκκίνηση, ο οποίος συμβολικά ταυτίζεται και με το σήμα επιστροφής στην κανονικότητα.

Η συμμετοχή των δρομέων στους μαζικούς αγώνες που διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ θα πραγματοποιηθεί βάσει των οδηγιών και των ειδικών ρυθμίσεων που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Κατά συνέπεια όλοι οι δρομείς είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι, είτε διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, δηλαδή έως το Σάββατο πριν τον αγώνα.

Στο Κέντρο Εγγραφών που θα λειτουργεί για την παραλαβή ομαδικών εγγραφών από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στο Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο και από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου για τις μεμονωμένες συμμετοχές θα λειτουργήσει και η Athens Half Marathon Expo.

Η διεξαγωγή των δύο μαζικών αγώνων -φέτος για λόγους ασφαλείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οι αγώνες των 3χλμ. και παιδιών και ΑμεΑ 1000 μ.- είναι η πρώτη που υλοποιείται μετά τον Μαραθώνιο του 2019, καθώς ο Ημιμαραθώνιος του 2020, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς υπήρξε από τα πρώτα “θύματα” της πανδημίας και έκτοτε, οι εξελίξεις δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του, παρά τον επαναπρογραμματισμό του. Να σημειωθεί ότι πλέον των δύο αγώνων - Ημιμαραθωνίου και 5χλμ - στο πρόγραμμα της 12ης Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβάνεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τόσο ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος, ο οποίος θα διεξαχθεί σε block των 500 ατόμων στις 12 Σεπτεμβρίου στις 07.30, όσο και οι αγώνες δρόμου 5χλμ , σε δύο φάσεις - η πρώτη στις 10.45 και η δεύτερη στις 12.00, σε block των 500 ατόμων επίσης- αποτελούν προάγγελο τόσο της επανεκκίνησης των αγώνων Run Greece όσο και του μεγάλου μαζικού δρομικού γεγονότος, του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Οι εγγραφές για πλήρως εμβολιασμένους και κατέχοντες πιστοποιητικό νόσησης από COVID-19 έχουν ήδη ανοίξει τόσο για τη διαδρομή των 42.195 μ. όσο και για τους αγώνες των 10 και 5 χλμ.

Η εμπειρία του ΣΕΓΑΣ σε επιτυχημένες διοργανώσεις μεγάλης κλίμακας και η αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων που απαιτούνται για την προστασία συμμετεχόντων και διοργανωτών από την πανδημία, εγγυώνται ότι η μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος θα επιστρέψει στους δρόμους της Αθήνας με ασφάλεια και θα σημάνει μια νέα αρχή στην μετά COVID-19 εποχή».