Usain Bolt: «Δύσκολα θα καταρριφθούν τα ρεκόρ μου»

 Runbeat Team   14:33 28-12-2023  

Usain Bolt: «Δύσκολα θα καταρριφθούν τα ρεκόρ μου»


Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Usain Bolt στο κανάλι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics).

Ο Τζαμαϊκανός παραμένει ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο διατηρώντας το παγκόσμιο ρεκόρ τόσο στα 100μ. (9.58) όσο κι στα 200μ. (19.19).

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι πολύ δύσκολο να καταρριφθούν τα ρεκόρ του στο άμεσο μέλλον. Τη δεδομένη στιγμή στα σπριντ πρωταγωνιστούν ο Αμερικανός Noah Lyles, ο Αφρικανός Ferdinand Omanyala και ο επίσης Αμερικανός Fred Kerley. Και οι τρεις έχουν υψηλές βλέψεις και πολύ καλούς χρόνους.

Ο Kerley έχει ατομικό ρεκόρ 9.76 στα 100μ.,ο Omanyala 9.77, ενώ ο Lyles έτρεξε σε 9.83 στον ημιτελικό των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη το καλοκαίρι.

 

Όπως είπε στη συνέντευξή του Bolt, «ήξερα ότι επρόκειτο να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση εκείνη την εποχή και έτρεχα γρήγορα σε όλη τη σεζόν», όμως θεωρεί ότι «στα 100μ. θα είναι πιο δύσκολο να σπάσει το ρεκόρ μου γιατί είναι πιο γρήγορο και άρα πιο εύκολο να κάνεις το λάθος που θα σου στερήσει έναν καλό χρόνο. Είναι πολύ πιο τεχνικό, οπότε νομίζω ότι ίσως το ρεκόρ στα 100μ. θα καταρριφθεί πιο δύσκολα».

Ο ίδιος φαίνεται να απολαμβάνει τον τίτλο του πιο γρήγορου ανθρώπου στον κόσμο καθώς όπως λέει στη συνέντευξή του στην World Athletics, «είναι σπουδαίος τίτλος. Είναι κάτι που μου αρέσει να ακούω και μου αρέσει να γνωρίζω. Πάντα ήταν τόσο όμορφο για μένα. Μου δίνουν τόση ενέργεια».