Όταν ο Καραλής κατέρριπτε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ντουπλάντις (Vids)

 Πάνος Κατσαρός   21:15 13-06-2024  

Όταν ο Καραλής κατέρριπτε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ντουπλάντις (Vids)


Ο Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει από χθες (12/06) το βράδυ το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση ανοικτού στίβου ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο άλμα επι κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης. Στα 24 του, ο Καραλής έχει πλέον στη συλλογή του το ασημένιο από το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, αλλά και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2024 στη Γλασκώβη, το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το 2023 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

O Έλληνας αθλητής όμως δεν… εμφανίστηκε από το πουθενά, καθώς για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα έχει χρειαστεί σκληρή δουλειά, αλλά και σταθερότητα, αφού αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο από μικρή ηλικία.

Σε ηλικία 16 ετών ο «Μανόλο» κατέρριψε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού με άλμα στα 5.53 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2016 ξεπέρασε την προηγούμενη επίδοση του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο, ο οποίος είχε σημειώσει 5.51μ από το 2004.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Καραλής έσπασε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ του Μόντο Ντουπλάντις, του μεγάλου του αντίπαλου στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τετάρτης (12/06) στη Ρώμη. Πιο συγκεκριμένα, ο Καραλής κατέρριψε ξανά το Παγκόσμιο Ρεκόρ, αυτή τη φορά στην κατηγορία U20, στις 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Έλληνας αθλητής ξεπέρασε το 5.78μ και έγινε ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, βελτιώνοντας το προηγούμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ εφήβων που είχε στην κατοχή του ο Μόντο Ντουπλάντις με 5.75μ..