Χ. Φραντζεσκάκης: «Δεν ήμουν σίγουρος ότι τα 76,03 μ. ήταν αρκετά για τον τελικό – Πλέον είμαι αισιόδοξος»

 Runbeat Team   23:24 15-07-2022  

Χ. Φραντζεσκάκης: «Δεν ήμουν σίγουρος ότι τα 76,03 μ. ήταν αρκετά για τον τελικό – Πλέον είμαι αισιόδοξος»


Η πρώτη διάκριση για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2022 στο Όρεγκον ήρθε από τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, ο οποίος μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας. Και το κατάφερε με βολή στα 76,03 μ., σε έναν αγώνα όπου παρότι αρκετά τεχνικά λάθη, πέτυχε το ζητούμενο, που ήταν η πρόκριση στον τελικό.

«Δεν ήμουν σίγουρος αν τα 76,03 μ. θα ήταν αρκετά για να μου δώσουν την πρόκριση στον τελικό, οπότε μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε πολύ άγχος», είπε ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρμάκη, που μετά τη διεξαγωγή του γκρουπ περίμενα υπομονετικά την ολοκλήρωση του δεύτερου γκρουπ, πριν αναχωρήσει ήρεμος για τους ξενώνες, ώστε να ξεκουραστεί για τον αυριανό τελικό. «Πλέον είμαι αισιόδοξος για αύριο γιατί ακόμη και με τεχνικά λάθη σήμερα, έριξα 76,00 μ. οπότε αν αύριο ρίξω όπως θέλω και μπορώ, νομίζω πως θα έχω καλό πλασάρισμα», συμπλήρωσε.

 

Ο Φραντζεσκάκης είναι αθλητής που πετυχαίνει μεγάλες προσπάθειες στις τελευταίες του βολές. Στόχος του για αύριο είναι να πετύχει από νωρίς την επίδοση, που θα τον βάλει στην πρώτη οχτάδα. «Θεωρώ πως η οχτάδα θα κλείσει περίπου στα 78,00 μ. ίσως και λίγο χαμηλότερα. Πρόκειται για επιδόσεις που έχω πετύχει τη φετινή σεζόν και μπορώ να διεκδικήσω και στον τελικό της σφυροβολίας», είπε. Ο 22χρονος έχει κάνει φέτος πέντε αγώνες πάνω από τα 77,00 μ. κι έναν πάνω από τα 78,00 μ., στο μίτινγκ του Χόρζοφ.

Ο τελικός της σφυροβολίας στον οποίο θα λάβει μέρος ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα γίνει στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου (16/07).

Φωτογραφίες: Angelos Zymaras