Χάλκινο μετάλλιο ο Μουζενίδης στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό Κ23

 Runbeat Team   21:09 08-07-2021  

Χάλκινο μετάλλιο ο Μουζενίδης στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό Κ23


Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 κέρδισε η Ελλάδα καθώς ο Οδυσσέας Μουζενίδης ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στη σφαιροβολία.

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο έχοντας για καλύτερη βολή στα 19,46 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ρίπτης του Γιώργου Μποτσκαριώβ βρέθηκε εκτός ζώνης μεταλλίων μετά την ολοκλήρωση της προτελευταίας βολής, όμως αντέδρασε, άφησε το καλύτερο για το φινάλε και πανηγύρισε την 3η θέση.

Ο Μουζενίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με 17,63 μ., συνέχισε με 1872 μ., ήταν άκυρος στην τρίτη προσπάθεια, ενώ πέτυχε 19,19 μ. στην τέταρτη βολή και ανέβηκε στην τρίτη. Στην πέμπτη προσπάθεια ο Λευκορώσος Αλεχ Ταμέσεβιτς έριξε τη σφαίρα στα 19,29 μ. και πέρασε τρίτος, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Έστειλε τη σφαίρα του στα 19,41μ. και πανηγύρισε το μετάλλιο.

Νικητής στη σφαιροβολία ήταν ο Ντμίτρι Κάρπουκ (Λευκορωσία) με 20,33 μ. και δεύτερος ο Τούρκος Αλπέρεν Καραχάν με 19,75 μ.

Στις δηλώσεις του μετά την επιτυχία του, ο Οδυσσέας Μουζενίδης τόνισε: «Μπήκα στην τελευταία βολή και είπα πως τώρα πρέπει να το κάνω, ήξερα πως είναι στις δυνατότητες μου μια επίδοση που θα μου έδινε το μετάλλιο. Κοίταξα τον προπονητή μου κι έριξα. Με το που έφυγε η σφαίρα κατάλαβα πως ήταν μια καλή βολή κι έτσι προσπάθησα να κρατηθώ στη βαλβίδα για να μη βγω άκυρος. Για εμένα αυτός ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου, γιατί κατάφερα να αντιδράσω και να πετύχω το στόχο μου. Στα δοκιμαστικά ήμουν σε καλύτερη κατάσταση, στις πρώτες βολές σφίχτηκα, μετά την τέταρτη βολή κατάφερα να βρω τον εαυτό μου. Αυτό που ήθελα ήταν ένα μετάλλιο. Αυτός ήταν ο στόχος και τον πέτυχα. Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη με κάποιους τραυματισμούς και παράλληλα την πανδημία να δημιουργεί προβλήματα». Ο Μουζενίδης το 2018 χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο προκειμένου να ξεπεράσει έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο. «Ότι κατάφερα να επανέλθω σε υψηλό επίπεδο μετά το χειρουργείο αποτελεί από μόνο του κάτι σημαντικό για εμένα. Χρειάστηκε να δουλέψω σκληρά και να κάνω υπομονή. Οι δύο χρονιές που ακολούθησαν δεν πήγαν όπως θα ήθελα. Πλέον είμαι καλά και προχωράω θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους. Βασικότερους όλων να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις στα 20,00 μ. για να μπορώ να διεκδικώ συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και να έχω την προοπτική να πάω ακόμη μακρύτερα».