Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων: Όρια, ατομικά ρεκόρ και κορυφαίες επιδόσεις στη σφυροβολία

 Runbeat Team   11:28 26-02-2023  

Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων: Όρια, ατομικά ρεκόρ και κορυφαίες επιδόσεις στη σφυροβολία


Παρά την απουσία του Χρήστου Φραντζεσκάκη και του Μιχάλη Αναστασάκη, η Σφυροβολία ήταν αυτή που είχε την τιμητική της στο 8ο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Στην κατηγορία των ανδρών, ο Ιβάν Μενγκλεμπέη ήταν 1ος με 72.67μ. κι έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να σημειώσει νέο ατομικό ρεκόρ (73.88μ.).

Ο Ορέστης Ντουσάκης ήταν 2ος με 71.29μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και ο Γιάννης Κορακίδης τρίτος με 70.09μ. κι επίσης ατομικό ρεκόρ. Ντουσάκης και Κορακίδης επιβεβαίωσαν από νωρίς τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Κ23. Το όριο για την ίδια διοργάνωση σημείωσε και ο Μαρκέλο Μέμα.

Στην κατηγορία Κ18, ο Νίκος Σιδηρένιος με βολή στα 70.98μ. σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ενώ ο Άγγελος Μαντζουράνης με 74.89μ. και ο Γιώργος Παπαναστασίου με 74.44μ. πέτυχαν επιδόσεις καλύτερες από τα όρια πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Φυσικά ξεχωριστή ήταν η παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ελίνας Τζένγκο που ξεκίνησε τη σεζόν με βολή στα 61.05μ. (δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ), ενώ σημειώθηκαν αρκετά καλές επιδόσεις για τα δεδομένα της εποχής.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ