Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες - Τελετή έναρξης: Η Ελληνική σημαία πρώτη στην παρέλαση και ο Ολυμπιακός ύμνος στα Ελληνικά από τα παιδιά της Κίνας

 Runbeat Team   18:03 04-02-2022  

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες - Τελετή έναρξης: Η Ελληνική σημαία πρώτη στην παρέλαση και ο Ολυμπιακός ύμνος στα Ελληνικά από τα παιδιά της Κίνας


Με μία φαντασμαγορική τελετή ξεκίνησαν οι Χειμερινή Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο για το 2022. Η παρέλαση των 91 χωρών ξεκίνησε με την Ελληνική σημαία, που κυματίζοντας ψηλά στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, την «Φωλιά του Πουλιού», έδωσε το σύνθημα της έναρξης.

Τη σημαία κρατούσαν με υπερηφάνεια ο Απόστολος Αγγέλης και η Μαρία Ντάνου, δύο από τους πέντε συνολικά χιονοδρόμους που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διοργάνωση που θα ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου.  

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες - Τελετή έναρξης: Η Ελληνική σημαία πρώτη στην παρέλαση και ο Ολυμπιακός ύμνος στα Ελληνικά από τα παιδιά της Κίνας runbeat.gr

Η τελετή έναρξης των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων κηρύχθηκε από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζιπίνγκ, με τον ουρανό του Πεκίνου να γεμίζει πυροτεχνήματα τα οποία σχημάτισαν ένα δέντρο.

Η τελετή ήταν εντυπωσιακή, με υπεύθυνο τον πολυβραβευμένο Κινέζο σκηνοθέτη Ζανγκ Γιμού και τη συμμετοχή 3.000 εθελοντών από τις επαρχίες της Κίνας που θα διεξαχθούν αγωνίσματα των χειμερινών Αγώνων. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ο Γιμού είχε σκηνοθετήσει και την Τελετή του 2008, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στη σημερινή, είχε η νιφάδα του χιονιού που συμβολίζει την αλληλεγγύη και την ευημερία.

 

Μία από τις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν επίσης όταν μία ομάδα 40 παιδιών από την Κίνα τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο στα ελληνικά. Ο ύμνος γράφτηκε το 1896 για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα και υιοθετήθηκε τυπικά από τη ΔΟΕ το 1958 στην Σύνοδο του Τόκιο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικές από τις καλύτερες στιγμές της τελετής έναρξης: