«Χρυσός» ο Φραντζεσκάκης, «ασημένιος» ο Μουζενίδης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων

 Runbeat Team   20:44 09-05-2021  

«Χρυσός» ο Φραντζεσκάκης, «ασημένιος» ο Μουζενίδης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων


Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε να βρίσκεται ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στο Ευρωπαϊκού Κύπελλο Ρίψεων στο Σπλιτ της Κροατίας.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία Ανδρών Κ23 με βολή στα 75,10 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ. Ο 21χρονος αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 71,46 μ., ήταν άκυρος στην δεύτερη, τέταρτη και έκτη του προσπάθεια, πέτυχε 72,85 μ. στην τρίτη και 75,10 μ. στην πέμπτη του βολή.

Η βολή των 75.10μ. ήταν η καλύτερη φετινή του και έδειξε ότι μπορεί να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Για τον ίδιο βασικός στόχος αποτελεί η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής της κατηγορίας Κ20 Νταγουίντ Πιλάτ (Πολωνία) με 71,26 μ. και το χάλκινο ο Πορτογάλος Ρούμπεν Αντουνές με 71,05 μέτρα.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μετά τον αγώνα του, «κυνηγάω το ολυμπιακό όριο, περίμενα πως σήμερα θα κατάφερνα να το πετύχω, οι συνθήκες ήταν καλές, όπως και ο κλωβός, ωστόσο η επίδοση δεν βγήκε. Θα συνεχίσω στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη. Ο στόχος είναι να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς, ωστόσο βασικός στόχος είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23».

Ασημένιο μετάλλιο ο Μουζενιδης

Λίγο νωρίτερα η Ελλάδα πανηγύρισε ένα ακόμη μετάλλιο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων και συγκεκριμένα το ασημένιο στη σφαιροβολία Ανδρών Κ23 με τον Οδυσσέα Μουζενίδη.

Ο έμπειρος αθλητής έστειλε τη σφαίρα στην τρίτη του βολή στα 19,81 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το 19,92 μ., που πέτυχε πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ, ο οποίος ως έφηβος έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχει ως στόχο της χρονιάς τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Μουζενίδη μετρήθηκαν στα 19,09 μ., και 19,35 μέτρα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Λευκορώσος Ντμίτρικ Κάρπουκ με 19,99 μ., ένας αθλητής που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Κ23. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Ιλπερέν Καραχάν με 19,48 μέτρα.

Όπως δήλωσε, «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το μετάλλιο, κυνήγησα μέχρι την τελευταία βολή να πάω μακρύτερα. Θέλω να διεκδικήσω μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και θα κυνηγήσω και το ολυμπιακό όριο.

Η προετοιμασία στη διάρκεια της πανδημίας είναι δύσκολη. Τηρούμε τα μέτρα πιστά, προκειμένου να μην κολλήσουμε και χρειαστεί να μείνουμε καραντίνα 15 ημέρες και χάσουμε προπόνηση. Κάνουμε υπομονή, όπως όλοι».

Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές

Η Ηλιάνα Κοροσίδου κατέλαβε την έκτη θέση στον πρώτο τελικό της σφυροβολίας με βολή στα 64,10 μ. στην έκτη της βολή, που αποτελεί την καλύτερη προσπάθειας της στο αγώνισμα από το 2017. Η έμπειρη αθλήτρια έχει θέσει ως στόχο να επιστρέψει σε υψηλές επιδόσεις και δείχνει πως με σταθερά βήματα θα είναι σε θέση να το καταφέρει. Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδου είχε ακόμη προσπάθειες στα 63,19 μ., 63,09 μ., 63,53 μ., 62,52 μ., 63,97 και μέτρα.

Την πρώτη της συμμετοχή με την εθνική ομάδα μετά την πολύχρονη απουσία είχε σήμερα η Μελπομένη Γρηγοριάδου, που κατέλαβε την έβδομη θέση στον ακοντισμό Γυναικών Κ23. Η αθλήτρια από τη Δράμα είχε καλύτερη βολή στα 52,33 μ. στην τρίτη της προσπάθεια και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό της 55,37 μέτρα.

Στην ίδια διοργάνωση αγωνίστηκε σήμερα και ο Ιάσωνας Θανόπουλος που κατέλαβε την 11η θέση στο πρώτο τελικό γκρουπ της δισκοβολίας με 53,46 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Κουτσούκη ξεκίνησε τον αγώνα του με δύο άκυρες και συνέχισε με 50,93 μ., 50,87 μ., 53,46 μ. και 53,43 μέτρα.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ελίνα Τζένγκο. Η 19χρονη αθλήτρια κατέλαβε την έβδομη θέση στον ακοντισμό Γυναικών με 58,72 μ., επίδοση που πέτυχε στην τέταρτη προσπάθεια και αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε με 49,42 μ., συνέχισε με 56,28 μ. ήταν άκυρη στην τρίτη προσπάθεια και συνέχισε διαδοχικά στα 57,04 μ. και 50,91 μέτρα. Η Τζένγκο σε κάθε αγώνα παρουσιάζεται βελτιωμένη κι έτοιμη να επιστρέψει σε βολές πάνω από τα 60,00 μ., που θα της δώσουν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Η Τζένγκο στο σημερινό αγώνα είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει σπουδαίες αθλήτριες του Ευρωπαϊκού ακοντισμού και αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία για τη συνέχεια. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μαρία Αντρέιτσικ (Πολωνία) με 71,40 μ., που είναι η τρίτη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα και ατομικό της ρεκόρ.

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, που ήταν 11η στη δισκοβολία με 56,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαδόπουλου ξεκίνησε με 53,65 μ. συνέχισε με 55,03 μ., ήταν άκυρη στην τρίτη βολή κι έπειτα έκανε 56,65 μ. και δύο άκυρες προσπάθειες. Η Αναγνωστοπούλου θα κυνηγήσει στις επόμενες διοργανώσεις τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.