Χωρίς προβλήματα η Εθνική, βγήκε και η σειρά για τις σκυτάλες

 Runbeat Team   11:54 18-06-2021  

Χωρίς προβλήματα η Εθνική, βγήκε και η σειρά για τις σκυτάλες


Αντίστροφα μετρούν πλέον οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες πριν μπουν στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ομάδων, το οποίο ξεκινά αύριο το απόγευμα στην πόλη Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται από την Τετάρτη στη Ρουμανία καθώς αναμενόταν μεγάλη ταλαιπωρία λόγω των τεστ για τον κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκαν. Από την Τετάρτη ως σήμερα οι διεθνείς είχαν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να προσαρμοστούν στην πόλη που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Μετά από ένα διήμερο με βροχή ο ήλιος βγήκε ξανά στον ουρανό της Κλουζ Ναπόκα και οι αθλητές μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις τελευταίες τους προπονήσεις χωρίς προβλήματα.

Η Εθνική μας αποτελείται φέτος κυρίως από νεαρούς αθλητές, όμως είναι έτοιμη να τα δώσει όλα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Ευχάριστα είναι τα νέα και από τους αθλητές και αθλήτριες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έκανε χθες την πρώτη της προπόνηση δίχως να έχει κάποια ενόχληση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αισιοδοξία στους επιτελούς της αποστολής μας. Δίχως ενοχλήσεις συνεχίζει τις προπονήσεις της και η Ελένη Πόλακ, που αναμένεται να είναι έτοιμη να προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στην εθνική μας ομάδα και να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στην κατάταξη στο επί κοντώ.

Τον πρώτο του αγώνα μετά την θλάση στο δικέφαλο, που τον ταλαιπώρησε για καιρό, θα κάνει στη Ρουμανία, ο Κώστας Δουβαλίδης, που έχει την εμπειρία και την ικανότητα να ξεχωρίσει για μία ακόμη φορά.

Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουστιώρας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο τεχνικών των ομάδων σκυταλοδρομίας, Περικλή Χατζηαναστασιάδη, κατέληξαν στο σχηματισμό των ομάδων 4Χ100 μέτρα. Η Κατερίνα Δαλάκα θα πάρει θέση εκκίνησης στις γυναίκες και θα ακολουθήσουν οι Ραφαέλα Σπανουδάκη, Μαρία Γάτου και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και στους άνδρες θα ξεκινήσει ο Κώστας Ζήκος και θα συνεχίσουν οι Θοδωρής Βροντινός, Παναγιώτης Τριβυζάς και Γιάννης Νυφαντόπουλος.