Χωρίς Ρώσους το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων και το αντίστοιχο των 10χλμ

 Runbeat Team   21:49 28-02-2022  

Χωρίς Ρώσους το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων και το αντίστοιχο των 10χλμ


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα πήρε θέση όσον αφορά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τονίζοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας. Επίσης τόνισε ότι στις προσεχείς διοργανώσεις θα συνεχίσει να ισχύει ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών και αθλητριών, πλην των επίλεκτων που έχουν ανακοινωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η European Athletics στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και όλων των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών καταδικάζοντας την αξιοθρήνητη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Dobromir Karamarinov, έστειλε αμέσως μια επιστολή υποστήριξης στον αναπληρωτή πρόεδρο της Ουκρανικής Αθλητικής Ομοσπονδίας, Yevhen Pronin, και είχε αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί του και με τους πρώην προέδρους Ravil Safiullin και Ihor Hotsul, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας,  Sergey Bubka.

Όσον αφορά τις προσεχείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις στίβουκαι συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στη Leiria της Πορτογαλίας στις 12-13 Μαρτίου και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μέτρων στο Pacé της Γαλλίας στις 28 Μαΐου, η European Athletics θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου που επί του παρόντος έχει αποβληθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις επιτρέποντας μόνο σε περιορισμένο αριθμό Ρώσων αθλητών να αγωνίζονται υπό τη σημαία ANA (Εξουσιοδοτημένος Ουδέτερος Αθλητής). Προς το παρόν δεν υπάρχουν περιορισμοί στη συμμετοχή αθλητών της Λευκορωσίας.

Η European Athletics θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και να κάνει οποιεσδήποτε περαιτέρω αλλαγές κρίνονται κατάλληλες σε συνεργασία με την World Athletics».