Υπό βροχή η πρόκριση για Μουζενίδη, Δόση, Μαλταμπέ και Ντέτσικα

 Runbeat Team   12:46 08-07-2021  

Υπό βροχή η πρόκριση για Μουζενίδη, Δόση, Μαλταμπέ και Ντέτσικα


Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε σήμερα το πρωί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν της Εσθονίας με αποτέλεσμα αυτή την ώρα οι αγώνες να έχουν σταματήσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης και αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά αργότερα μέσα στην ημέρα.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα, ο Οδυσσέας Μουζενίδης με μία βολή πήρε το εισιτήριο πρόκρισης για τον σημερινό τελικό της σφαιροβολίας . Έστειλε τη σφαίρα στα 19.20 μ. και έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ιάσωνας Μαχαίρας είχε βολή στα 16,60μ.

Η Παναγιώτα Δόση και η Δέσποινα Μαλταμπέ πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο και προκρίθηκαν στον τελικό του ύψους.

Οι δύο αθλήτριες μπορεί να μην ανέβηκαν όσο ψηλά θα ήθελαν, ωστόσο το 1,78 μ., όπου πέτυχαν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου. Η Δόση ξεκίνησε τον αγώνα της στο 1,73 μ. συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στο 1,78μ. κι έπειτα έκανε τρία άκυρα στο 1,82 μέτρα. Η Μαλταμπέ ξεκίνησε τον αγώνα της στο 1,68 μ. με έγκυρο άλμα, πέρασε με την πρώτη το 1,73 μ. και με την τρίτη το 1,78 μ., ενώ έπειτα απέτυχε στο 1,82 μέτρα. Στον τελικό του ύψους θα αγωνιστούν 13 αθλήτριες. Στον αγώνα του Σαββάτου οι δύο αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις επιδόσεις του προκριματικού και να διεκδικήσουν αρχικά να βελτιώσουν τα ατομικά τους ρεκόρ.

Στον προκριματικό του ύψους αγωνίστηκε και η Κωνσταντίνα Κουτσούκη, που έμεινε στο 1,68 μ. επίδοση που της έδωσε την 20η θέση στο σύνολο.

 Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Γιάννης Ντέτσικας στον προκριματικό των 400 μέτρων. Ο αθλητής του Λευτέρη Μπότσαρη έτρεξε στην πέμπτη σειρά και τερμάτισε πέμπτος σε 47.36 για να προκριθεί στον αυριανό ημιτελικό. Ο νεαρός κατάφερε να ξεπεράσει το ατομικό του 47.43, που ήταν και το βασικό ζητούμενο για εκείνον.

Στα 400μ. των γυναικών, η Νοράγια Τζόνσον κατέκτησε την 6η θέση στη 2η προκριματική σειρά με επίδοση 56.67 και έμεινε εκτός συνέχειας.