Υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. το 9ο Lycabettus Run

 Runbeat Team   21:01 15-11-2023  

Υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. το 9ο Lycabettus Run


Ο επιβλητικός λόφος του Λυκαβηττού αποτελεί ένα φυσικό μνημείο της πόλης των Αθηνών. Κατά την μυθολογία σχηματίστηκε όταν ένας βράχος έφυγε από τα χέρια της θεάς Αθηνάς, όταν άκουσε ένα άσχημο γεγονός, και έπεσε στο σημείο που βρίσκεται τώρα ο λόφος του Λυκαβηττού.

Ξεχωρίζει σχεδόν από κάθε σημείο του Λεκανοπεδίου και προκαλεί τους κατοίκους του, αλλά και τους ξένους επισκέπτες να τον ανηφορίσουν. Φτάνοντας στην κορυφή, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, η πανοραμική θέα της τσιμεντένιας μεγαλούπολης κόβει την ανάσα.

 

Η δημοφιλής και βραβευμένη διοργάνωση του Lycabettus Run, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2024 για 9η χρονιά, δίνει την δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες, να χαρούν τις ασφάλτινες, αλλά και τις χωμάτινες διαδρομές του λόφου του Λυκαβηττού, στην καρδιά της Αθήνας.

Η ποιότητα της διοργάνωσης, αλλά και το σημείο διεξαγωγής της, έχουν μεταφέρει την φήμη της και εκτός ελληνικών συνόρων, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η συμμετοχές ξένων αθλητών να αυξάνονται συνδυάζοντας την συμμετοχή τους στη διοργάνωση με τον τουρισμό στην πόλη.

Η Οργανωτική Επιτροπή περήφανα ανακοινώνει ότι το 9ο Lycabettus Run τελεί και αυτή τη χρονιά υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ).

Η παροχή Αιγίδας από τον Ε.Ο.Τ. επιβεβαιώνει τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης, καθώς στις 25 Φεβρουαρίου Έλληνες και ξένοι δρομείς θα ¨κοντραριστούν¨ στις μοναδικές διαδρομές του λόφου του Λυκαβηττού.

Αποστάσεις αγώνων

- Αγώνας Road (άσφαλτος) 5,5 χλμ

- Αγώνας Road (άσφαλτος) 11 χλμ

- Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 4,5 χλμ

- Αγώνας Trail (κυρίως χωμάτινος) 9 χλμ

- Αγώνας Lycabettus Road Relay (άσφαλτος) 11 χλμ (Σκυταλοδρομία 2 x 5,5 χλμ)

 

- Αγώνας Lycabettus Trail Relay (κυρίως χωμάτινος) 9 χλμ (Σκυταλοδρομία 2 x 4,5 χλμ)

Οι εγγραφές είναι ενεργές και θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 ή με την συμπλήρωση του ορίου των 2.000 συμμετοχών.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.lycabettusrun.gr.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρξει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα.

Η υλοποίηση της διοργάνωσης Lycabettus Run γίνεται από την My Sportevent, με την αμέριστη υποστήριξη του St. George Lycabettus Lifestyle Hotel.

Το 9ο Lycabettus Run τελεί Υπό την αιγίδα και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.lycabettusrun.gr

Facebook Page: www.facebook.com/lycabettusrun

Instagram: https://www.instagram.com/lycabettusrun/

Στις 25 Φεβρουαρίου 2024 τρέχουμε ………… στην κορυφή της πόλης!! Run the Hill

Η Οργανωτική Επιτροπή