Υποψήφιοι για τα βραβεία Laureus World Sport Awards οι Duplantis, Fraser-Pryce και McLaughlin-Levrone

 Runbeat Team   13:52 22-02-2023  

Υποψήφιοι για τα βραβεία Laureus World Sport Awards οι Duplantis, Fraser-Pryce και McLaughlin-Levrone


Οι Mondo Duplantis, Shelly-Ann Fraser-Pryce και Sydney McLaughlin-Levrone είναι οι υποψήφιοι για να αναδειχτούν αθλητής ή αθλήτρια της χρονιάς στα φετινά βραβεία Laureus World Sport Awards.

Ο Σουηδός αστέρας του άλματος επί κοντώ, Mondo Duplantis κατά το 2022 σημείωσε τρία παγκόσμια ρεκόρ, ενώ κέρδισε δύο παγκόσμιους τίτλους, κέρδισε 18 από τους 19 αγώνες που μετείχε και ξεπέρασε τα έξι μέτρα 23 φορές. Την καλύτερή του επίδοση που συνεχίζει να αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, τα 6.21μ. τα ξεπέρασε στην πιο σημαντική διοργάνωση της σεζόν: το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Όρεγκον.

 

Από την άλλη πλευρά η Αμερικανίδα σταρ των 400 μέτρων με εμπόδια, Sydney McLaughlin-Levrone σημείωσε ένα αδιανόητο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμά της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ολοκλήρωσε τον αγώνα της σε 50.68 και κατέκτησε τον πρώτο ατομικό παγκόσμιο τίτλο της στην κατηγορία γυναικών. Στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4x400 μέτρα με την ομάδα των ΗΠΑ.

Όσον αφορά στην Τζαμάικα σπριντ, Shelly-Ann Fraser-Pryce, πέρυσι κέρδισε τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της στα 100 μέτρα, ενώ σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 10,62. Παράλληλα επτά από τους αγώνες στα 100μ. χρονομετρήθηκαν κάτω από τα 10.70.

Οι Duplantis και McLaughlin-Levrone αναδείχθηκαν Αθλητές της Χρονιάς τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η Fraser-Pryce ήταν μεταξύ των φιναλίστ για τον τίτλο της αθλήτριας της χρονιάς.

Επίσης, η Νιγηριανή Tobi Amusan, η οποία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου όπου κέρδισε το χρυσό, είναι υποψήφια για το βραβείο Laureus World Breakthrough of the Year.

Ο Νορβηγός Jakob Ingebrigtsen είναι υποψήφιος για το Laureus World Comeback of the Year, αφού έχασε στα 1500μ. από τον Jake Wightman στο Όρεγκον, αλλά επανήλθε με νίκη στα 5000μ.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες, μετά από ψηφοφορία που θα διεξάγει η Laureus World Sports Academy, την οποία αποτελούν 71 θρύλοι του αθλητισμού.