Υψηλοί οι στόχοι της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου για το 2022

 Runbeat Team   15:12 03-12-2021  

Υψηλοί οι στόχοι της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου για το 2022


Αρκετά ψηλά τον πήχη έχει βάλει για το 2022 η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας με την προπονήτριά της, Κατερίνα Αλεξοπούλου.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε την εμφάνιση της σε διεθνή διοργάνωση το 2018, όταν στα 15 της συμμετείχε στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ σπριντ για την κατηγορία Κ16 στο Ριέτι.

Μια διοργάνωση που αποσκοπούσε στο να δώσει εμπειρίες στους νεαρούς που θα συμμετείχαν, δύο χρόνια αργότερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Η πανδημία οδήγησε στην αναβολή του Ευρωπαϊκού Κ18, όμως, δεν ανέκοψε την αγωνιστική άνοδο της Εμμανουηλίδου.

 

Η νεαρή σπρίντερ τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταφέρει να παρουσιάσει σημαντικά σημάδια βελτίωσης και εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα. Η αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρου Μακεδονίας, τη χρονιά που πέρασε κατέλαβε την έκτη θέση στα 100 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ενώ έφτασε στον ημιτελικό των 200 μ. στο Παγκόσμιο της ίδιας κατηγορίας πετυχαίνοντας μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 23.77.

Το 2022 προμηνύεται το ίδιο παραγωγικό για την αθλήτρια αφού τόσο η ίδια όσο και η προπονήτρια της Κατερίνα Αλεξοπούλου έχουν βάλει υψηλά τον πήχη. «Η προετοιμασία μας πηγαίνει πολύ καλά. Υπάρχει η πρόθεση το χειμώνα να κάνει τους πρώτους της αγώνες στον κλειστό στα 200 μέτρα. Σίγουρα ο απώτερος στόχος μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 το καλοκαίρι στο Κάλι, αλλά και μια θέση στη ομάδα 4Χ100 μ. Γυναικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ στο Μόναχο», εξήγησε η προπονήτρια στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Η Πολυνίκη προέρχεται από μια χρονιά που της πρόσφερε πολύτιμες εμπειρίες και εικόνες για τη συνέχεια και της έδωσε πλεονέκτημα ενόψει της συμμετοχής της, το ερχόμενο καλοκαίρι στη διοργάνωση του Κάλι. Επιπλέον μετά τις εμφανίσεις του 2021 απέκτησε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Παράλληλα φέτος δεν υπάρχουν σχολικές υποχρεώσεις, υπάρχει χρόνος και όρεξη να δουλέψουμε όπως έχουμε προγραμματίσει. Για την ώρα ο καιρός είναι καλός και αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε τον μεγαλύτερο όγκο των προπονήσεων μας, στη βάση μας, τα Κουφάλια. Βέβαια, υπάρχει και η εναλλακτική της Θεσσαλονίκης, την οποία χρησιμοποιούμε κυρίως τους χειμερινούς μήνες».

 

Η 19χρονη έχει κάθε λόγο να σκέφτεται το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. Κ20 (11.43), το οποίο ανήκει στην Κατερίνα Θάνου από το 1994. «Η Πολυνίκη το 2021 έτρεξε τα 100 μ. σε 11.55, θεωρώ πως στη διάρκεια της θερινής περιόδου θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το 11.43 της Κατερίνας Θάνου», κατέληξε η Αλεξοπούλου.