Ζωή Μαντούδη: «Θα αγωνιστώ και για τα παιδιά που έχασαν τα σπίτια τους»

 Runbeat Team   19:55 24-08-2021  

Ζωή Μαντούδη: «Θα αγωνιστώ και για τα παιδιά που έχασαν τα σπίτια τους»


Της αρέσουν τα ταξίδια και ο αθλητισμός. Φρόντισε να τα συνδυάσει και τώρα βρίσκεται στο Τόκιο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη σφαιροβολία κατηγορίας Τ20.

Ο λόγος για την Ζωή Μαντούδη, η οποία βλέπει τη ζωή σαν ένα ταξίδι. «Έχω πάει Τσεχία, Νέα Ζηλανδία, Ουαλία, Βερολίνο και τώρα θα πάω στο Τόκιο! Στη πρώτη Παραολυμπιάδα της ζωής μου», λέει χαρακτηριστικά στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, η οποία εξηγεί πως επέλεξε τη σφαιροβολία. «Στην αρχή ασχολήθηκα με την δισκοβολία, έπειτα με το ακόντιο και κατέληξα στην σφαίρα που με κέρδισε ως άθλημα! Στα 12 χρόνια μου ξεκίνησα».

Στο Τόκιο θα γίνει απευθείας τελικός και όπως λέει «θα προσπαθήσω για το καλύτερο! Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, τους συγγενείς μου που με βοηθούν και με στηρίζουν». Έχει επίσης ένα επιπλέον κίνητρο καθώς θα αγωνιστεί «για τα παιδιά που έχασαν τα σπίτια τους στη φωτιά. Λυπάμαι πάρα πολύ! Για τον αγώνα που έχω μπροστά μου θα προσπαθήσω να κάνω την πιο καλή μου επίδοση!» υπογραμμίζει η Ζωή που προπονητής της είναι ο κ. Χρήστος Μητσιόπουλος.

Η Ζωή Μαντούδη, βρίσκεται σε καλή κατάσταση καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία με επίδοση 13μ, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπιντγκόζ της Πολωνίας.

Μάλιστα η Μαντούδη μέχρι και την 5η προσπάθεια βρισκόταν «αγκαλιά» με το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο όμως της το… έκλεψε η Σπατσίνσκα από την Ουκρανία (13.22μ.) στο φινάλε. Λίγη τύχη περισσότερη να χει στο Τόκιο και όλα είναι πιθανά.