«Έφυγε» ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων Λευτέρης Κουργεράκης

 Runbeat Team   16:18 05-01-2021  

«Έφυγε» ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων Λευτέρης ΚουργεράκηςΤην απώλεια ενός λάτρη του αθλητισμού και ιδιαίτερα του τρεξίματος θρηνεί η Μεσαρά καθώς τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ο Αρχιτέκτονας και αθλητής μεσαίων αποστάσεων, Λευτέρης Κουργεράκης.

Ο εκλιπόν έδωσε μεγάλη μάχη με την επάρατο νόσο, όμως τελικά δεν τα κατάφερε αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών.

Για την απώλειά του εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος ΑμεΑ Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον», στην οποία αναφέρει: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αείμνηστου Λευτέρη Κουργεράκη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή και φίλος του συλλόγου, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές διοργανώσεις μας, θα λείψει σε όλους. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».


«Καλό ταξίδι…»


Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεγαλόνησος, στον οποίο ανήκε ο εκλιπών αναφέροντας:

«Ένας ξεχωριστός Αθλητής, επιστήμων και φίλος, εκλεκτό μέλος του ΣΔΥ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ, με πολλές διακρίσεις και πρωτιές ακόμα και σε πανελλήνιο επίπεδο, εγκατέλειψε απρόσμενα νωρίς και για πρώτη φορά στην αθλητική του καριέρα, όχι απλά έναν αγώνα, αλλά τον σπουδαιότερο από όλους τους αγώνες στους οποίους πήρε μέρος: Τον Μαραθώνιο της ζωής .

 Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΡΓΕΡΑΚΗΣ, το παιδί της Κρήτης, ο έφηβος μαθητής της Φωκίωνος Νέγρη, στην Αθήνα της δεκαετίας του '60, ο φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και στην Παβία της Ιταλίας, της δεκαετίας του '70, ο επιστήμων , ο οικογενειάρχης, το παιδί της παρέας και ο καλός φίλος, στις Μοίρες Ηρακλείου και στα Μάταλα, τις δεκαετίες του '80, του '90 και του 2000, ο δρομέας που είχε πάντα καπαρωμένη μόνιμη θέση στο βάθρο των Νικητών την δεκαετία του 2010, άφησε ξαφνικά και απρόσμενα, μόλις στα 64 του χρόνια τον μάταιο και προσωρινό ετούτο κόσμο,για να δοκιμάσει τις αντοχές και το ταλέντο του, τρέχοντας, σε άλλους, καινούργιους, δια-γαλαξιακούς Μαραθωνίους του Σύμπαντος.

Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση λεβεντόπαιδο, συναθλητή και φίλε, Λευτέρη Κουργεράκη».


Photo