11ο XTERRA Greece | Vouliagmeni: Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά τη φετινή διοργάνωση!

 Runbeat Team   20:01 02-05-2024  

11ο XTERRA Greece | Vouliagmeni: Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά τη φετινή διοργάνωση!


Στο ξεκίνημα της δεύτερης 10ετίας του, το XTERRA Greece | Vouliagmeni, ανάμεσα στους 7 επιλεγμένους σε όλες τις Ηπείρους προορισμούς του XTERRA World Cup, απέκτησε ξεχωριστή υπόσταση υποδεχόμενο στις 26-28 Απριλίου στην ξεχωριστή Βουλιαγμένη, τους λάτρεις της περιπέτειας στη φύση.

 

Πλήθος Off Road Τριαθλητών, προσήλθαν από κάθε άκρη του πλανήτη και περισσότερες των 35 χωρών, στη γιορτή που ετοιμάστηκε για κείνους από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την XTERRA Greece - TRIMORE Sport Events, στην μαγική πλάζ Βουλιαγμένης, η οποία ντύθηκε τα γιορτινά της. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ενθουσιασμένοι και παθιασμένοι αθλητές κάθε επιπέδου, κολυμπούσαν στα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ποδηλατούσαν και έτρεχαν τα ορεινά του νοτίου Υμηττού στη Φασκομιλιά και το Πευκωτό και έδιναν έναν διαφορετικό ρυθμό στην πόλη της Βουλιαγμένης αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη. Ήταν ο δεύτερος σταθμός του Παγκοσμίου Κυπέλου της XTERRA Planet, μετά τον πρώτο στην Taiwan. Η περιπέτεια συνεχίζεται σε άλλους 4 σταθμούς και κλείνει στον τελευταίο στο Molveno (Trentino) της Ιταλίας με τον τελικό των τελικών.

Παράλληλα, ο Ελληνικός αγώνας, όπως κάθε χρόνο, αποτέλεσε μέρος των XTERRA World & European Tour, δίνοντας πρόκριση σε κάθε νικητή ηλικιακής κατηγορίας, της μεγάλης απόστασης. Φέτος, ως αγώνας World Cup, τα εισιτήρια (Slots) στους τελικούς ήταν διπλάσια και συνολικά περίπου 50 αθλητές (αντί 25 όπως κάθε χρόνο), κέρδισαν τη ευκαιρία της συμμετοχής στον ονειρικό τελικό της XTERRA στις 21. Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας της μεγάλης απόστασης, αποτέλεσε επίεσης το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού Τριάθλου, αναδεικνύοντας τους πρωταθλητές του σπορ σε άνδρες και γυναίκες.

Το ραντεβού για το 12οXTERRA Greece | Vouliagmeni, ανανεώθηκε για τις 25-27 Απριλίου του 2025.

Τη φετινή διοργάνωση, τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι αθλητές πρώτης γραμμής της XTERRA, κάνοντας τον Ελληνικό αγώνα, μια ευκαιρία παρακολούθησης από κοντά ή ως συναθλητές στον ίδιο αγώνα, των δυνατότερων αθλητών του πλανήτη, ενώ αναμεταδόθηκε ζωντανά από την ομάδα του SwimBikeRun και Live Coverage δίνοντας εικόνα και περιπέτεια σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος η οποία προσέδωσε για πρώτη φορά εξαιρετικό κύρος στη διοργάνωση, αναλαμβάνοντας και επανδρώνοντας φυσικά και τεχνικά τις 2 ζώνες αλλαγής που στήθηκαν για τους αθλητές Elite και Ηλικιακών κατηγοριών, αλλά και προσφέροντας μια εξαιρετική ομάδα καταρτισμένων, πιστοποιημένων και έμπειρων κριτών Τριάθλου.

Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση της ομάδος του XTERRA Planet με 14 άτομα, προσδίδοντας στο event δυναμική και πλούσια εξωστρέφεια, έντονη τεχνική και οργανωτική επιτήρηση, προσφέροντας τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

Οι Elite XTERRA Αθλητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον αγώνα του Σαββάτου 27 Απριλίου, ήταν οι:

Forissier Felix, Sloth Nielsen, Jens Emil, Forissier Arthur, Chane Maxim, Carabin Sebastien, Neef Sebatian, Mcpherson Kieran, Anderson Scott, Spinazze, Federico, Wychera Dominik, Teller Sam Fellmann Paris, Serrieres Arthur, Bonacina Michele, Dumas Jules, Dupras Theo, Dafflon Xavier, Carloni Francois, Delarce Frederic, Goene Lucas, Monnet Vivien, Van Daele Tim, Rhodes Morgan, Schüssler Robin, Mell Karl, Wiygul John, Bourjon Hugo, Rivera Humberto, Bosscher Hugo

Billouin Solenne, Paties Alizee, Menditto Marta, Grabmuller Aneta, Zehnder Anna, Wasle Carina, Erl Lorena, Mairhofer Sandra, Karaskova Erbenova Helena, Leberon Segolene, Orchard Elizabeth, Ducreaux Emma, Riou Morgane, Upham Kerri-Ann, Alizee Paties, Spoelder Romy, Cizeron Romane, Dubcova Jana, Golsteyn Maud, Wer Anna, Fuite Willemijn

11ο XTERRA Greece | Vouliagmeni: Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά τη φετινή διοργάνωση! runbeat.gr

11ο XTERRA Greece | Vouliagmeni: Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά τη φετινή διοργάνωση! runbeat.gr

Τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία Elite, κατέκτησαν οι:

Forissier Arthur, Forissier Felix, Serrieres Arthur

Billouin Solenne, Grabmuller Aneta, Mairhofer Sandra

Πρώτοι γενικής στην μεγάλη απόσταση Τριάθλου αναδείχθηκαν οι:

Held Jonas, De Wit Edwin, Drugeot Jeremie

Tardy Astrid, Fasoi Barbara, Syntzanaki Nantia

Τις πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατέλαβαν οι:

Νικήτας Καλίτσης, Απόστολος Χρυσαφέλης, Χρήστος Γιαννάκογλου

Βαρβάρα Φασόη, Νάντια Συντζανάκη, Λένα Καραβάνη

Δείτε όλα τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Off Road TRIathlon full και Half απόστασης, καθώς και Aquathlon full και Half απόστασης εδώ.

 

Ιδιαίτερο χρώμα -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- προσέδωσε στη διοργάνωση το παιδικό Τρίαθλο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου. Οι μικροί εκκολαπτόμενοι Τριαθλητές εκτός δρόμου, απολαμβάνοντας τις εντός της οργανωμένης πλαζ διαδρομές Τριάθλου των ανηλίκων (στη θάλασσα, το δασάκι και τα μονοπάτια της πλαζ), μάγεψαν γονείς και παραβρισκόμενους με το πάθος, την προσήλωση και την αγάπη τους στον αθλητισμό. Περισσότεροι των 100 πιτσιρικάδων, συγκεντρώθηκαν πριν το ξεκίνημα του αγώνα τους στη ζώνη αλλαγής, ενημερώθηκαν για τους κανόνες αλλά και τις αξίες του σπορ και κατόπιν ξεχύθηκαν στη θάλασσα και κάθε γωνία της οργανωμένης πλαζ.

Για πρώτη χρονιά, η Ελληνική Αστυνομία, η οποία μάλιστα έθεσε την εκδήλωση στο σύνολό της υπό την αιγίδα της, μέσω εκπροσώπου της, μετέφερε στους μικρούς Τριαθλητές μηνύματα ευαισθητοποίησης και αποτροπής της παραβατικότητος (η οποία δυστυχώς δείχνει να επιδεινώνεται και στη χώρα μας), παρότρυνση άθλησης και ευ αγωνίζεσθαι για τα σπορ και τη ζωή.  

Σε κλίμα ενθουσιασμού, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και οικοδεσπότης του event στην Πόλη του για 8η χρονιά, μεταξύ άλλων τόνισε: “Για μια ακόμα χρονια η πόλη μας φιλοξένησε ένα επιτυχημένο XTERRA GREECE. Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε βάλει ψηλά τον πήχυ και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που από κοινού με τους συνδιοργανωτές, TRIMORE Sport Events, καταφέραμε να ολοκληρωσουμε με επιτυχια μια ακόμα επιτυχημένη διεθνή συνάντηση αγώνων off road τρίαθλου. Ο αθλητισμός είναι υγεία και γιορτή και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε όμορφες διοργανώσεις και να υποδεχόμαστε στις φιλόξενες και όμορφες φυσικές γωνιές του Δήμου μας, αθλητές απ όλο τον κόσμο και να κάνουμε πράξη την ελληνική φιλοξενία και τις αρχές του ευ αγωνίζεσαι. Στόχος μας είναι να γνωρίσει και να αγκαλιάσει τον αθλητισμό η νέα γενιά της πόλης μας και φιλοδοξούμε να εμπνεύσουμε και άλλους νέους να αγκαλιάσουν το παιδικό τρίαθλο”

Στους χαιρετισμούς τους πριν το ξεκίνημα του event, είχαν επίσης δηλώσει:

Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς: “Θα ήθελα να καλωσορίσω εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού όλους τους συμμετέχοντες στο 11o XTERRA, έναν απαιτητικό αλλά και πολύ ελκυστικό αγώνα για όσους έχουν ξανασυμμετάσχει. Η περιοχή της Βουλιαγμένης είναι το ιδανικό μέρος για το off-road τρίαθλο και νομίζω ότι και φέτος όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν μια συναρπαστική εμπειρία σε ένα μέρος που συνδυάζει αρμονικά το μπλε της θάλασσας με το πράσινο των δένδρων. Καλή επιτυχία και απολαύστε τον αγώνα!”.

Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτριος Φραγκάκης: “ Όταν η άθληση συνδυάζεται με μία περιοχή που διαθέτει πλούσια και υπέροχη φύση, πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό! Εύχομαι σε όλους τους τριαθλητές καλή τύχη και να απολαύσουν τον αγώνα!”

O πρόεδρος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Γείτονας, είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν: “ Το τρίαθλο γνώρισε ταχεία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία για πολλούς λόγους. Η νεοσύστατη εθνική ομοσπονδία (Hellas Triathlon) εργάζεται σκληρά για να θέσει τις σωστές βάσεις και να τονίσει τη σημασία της συμμετοχής περισσότερων νεαρών στο άθλημα. Σε αυτό το πνεύμα δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε και να συμμετάσχουμε στο XTERRA Greece Vouliagmeni, το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας ενώ παράλληλα εκπαιδεύει τους Έλληνες σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για έναν επιτυχημένο και ασφαλή αγώνα, που είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση του αθλήματος στην ελληνική κοινότητα. Απολαύστε αυτόν τον πραγματικά μοναδικό αγώνα και τα λέμε στη γραμμή εκκίνησης!”

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της XTERRA Greece - TRIMORE Sport Events κοιτάζοντας προς το μέλλον, δήλωσε: “Το XTERRA Greece | Vouliagmeni με την αγάπη, το πάθος και την αφοσίωσή μας πραγματοποίησε ένα τεράστιο άλμα. Άλμα ποιότητος, αισθητικής, οργάνωσης και κυρίως ασφάλειας για αθλητές κάθε επιπέδου και ηλικίας. Μια σειρά από παραμέτρους που φροντίσαμε με ιδιαίτερη προσήλωση μας δικαίωσαν και στο εξής είναι η σταθερά για να κοιτάζουμε ακόμη υψηλότερα. Η διοργάνωση έχει πλέον κατακτήσει πραγματικά να κινείται σε διεθνή επίπεδα και νοιώθουμε όλοι στην ομάδα μου, περήφανοι. Η τόσο μεγάλη συμμετοχή Elite αθλητών μας δίνει κύρος και δύναμη, ενώ παράλληλα τα όμορφα λόγια τους, ως ταγοί και εμπνευστές του σπορ παγκοσμίως, δίνουν μια εξαιρετική προβολή στη χώρα μας και τον αγώνα ειδικότερα. Κοιτάζοντας πάντα το μέλλον, χαρήκαμε ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του παιδικού Τριάθλου, θέλοντας όχι μόνο να φέρνουμε παιδιά στον αθλητισμό αλλά και να τους ωθούμε σε έναν όμορφο, υγιή και με σεβασμό στους άλλους και τη φύση τρόπο ζωής. Νοιώθουμε τιμή που η Ελληνική Αστυνομία στάθηκε δίπλα μας και μέσω των διοργανώσεών μας βρίσκει τρόπους να περνά και εκείνη μηνύματα στην κοινωνία και κυρίως στους νέους, ώστε με ενεργό τρόπο, να χτίζουμε το μέλλον που επιθυμούμε!

Ευχαριστούμε όλους τους αρωγούς των προσπαθειών μας, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, σχηματοποιώντας όλοι μαζί και με τη βοήθεια των εθελοντών μας.. ένα τόσο τρανό οικοδόμημα!