11ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Ευνοϊκός καιρός με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες

 Πάνος Κατσαρός   15:40 18-03-2023  

11ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Ευνοϊκός καιρός με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες


Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας μίλησε στο Runbeat, δίνοντας τις τελευταίες καιρικές προβλέψεις για τον αυριανό (19/03) Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Ο μεγάλος αγώνας θα γίνει αύριο το πρωί στις 9:00 με την αφετηρία να βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο Κοινοβούλιο, και τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων να είναι προγραμματισμένος για τις 11:45 από την Οδό Φιλελλήνων, στο ύψος της Οδού Όθωνος – Μητροπόλεως. Υπάρχει επίσης και ο αγώνας Παιδιού – Γονέα (Family Run) και ΑμεΑ –Special Olympics, στη Λεωφόρο Βας. Σοφίας στο ύψος του Βυζαντινού Μουσείου, που θα ξεκινήσει στις 9:30.

 

Όπως ανέφερε ο έμπειρος μετεωρολόγος στο Runbeat, ο καιρός αναμένεται πολύ καλός και ευνοϊκός για τους δρομείς, αφού θα υπάρχει ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μόνο προς τις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 14 και 15 βαθμών Κελσίου στην έναρξη του Ημιμαραθωνίου, και αναμένεται να ανέβει κοντά στους 16-17 κατά την εκκίνηση του αγώνα των 5 χιλιομέτρων λίγες ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τον Μανώλη Λέκκα, οι δρομείς δεν θα καταλάβουν την διαφορά στην θερμοκρασία.

Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις και το πρωί της Κυριακής θα είναι στα 2 με 3 μποφόρ. Λόγω των βόρειων ανέμων οι υγρομετρικές συνθήκες δεν θα ανησυχήσουν γιατί η υγρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα. Πολύ κανονικά και προς το χαμηλό τους, σύμφωνα πάντα με την πρόβλεψη του Μανώλη Λέκκα.

11ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Ευνοϊκός καιρός με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες runbeat.gr

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας