2ο Heyday Road: Πραγματοποιήθηκε το μεγάλο αθλητικό γεγονός με ιστορικό υπόβαθρο (Vid)

 Runbeat Team   16:53 29-05-2024  

2ο Heyday Road: Πραγματοποιήθηκε το μεγάλο αθλητικό γεγονός με ιστορικό υπόβαθρο (Vid)


Το 2o «Heyday Road» (Δρόμος της Ακμής) πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Μαΐου στη Μεγαλόπολη. Πρόκειται για ένα γεγονός, που επιχειρεί να ενώσει τον αθλητισμό, την ιστορία και τον πολιτισμό σε ένα μοναδικό ταξίδι αναζήτησης και εξερεύνησης.

Βασισμένο στην ιστορική συνάντηση του Λυκούργου με τους βασιλείς Ίφιτο και Κλεοσθένη, που οδήγησε στην Ολυμπιακή εκεχειρία και τη δημιουργία των Ολυμπιακών Αγώνων, το «Heyday Road» αποτελεί μια απόδειξη της συνέχισης της αξίας και της σημασίας του αθλητισμού στην εκδήλωση και ανάδειξη της κοινής μας κληρονομιάς.

 

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο διοργανωτής, Γιώργος Βαμβακίτης «υπέροχοι άνθρωποι, απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης ήρθαν για δεύτερη φορά με έναν σοβαρό σκοπό, να ακούσουν, να αφουγκραστούν και να μεταλαμπαδεύσουν την αξία της εκεχειρίας, βασιζόμενοι στο μυθικό ταξίδι του Λυκούργου και τη συνάντησή του με τον Ίφιτο και τον Κλεοσθένη στην Πίσα και τη συμφωνία τους να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να μπορέσουν να λύσουν τις διαφορές τους».

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει διαθέσιμα τα αποτελέσματα της διοργάνωσης.