39ος ΑΜΑ: Συγκίνηση και χαμόγελα στη βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2022

 Runbeat Team   14:04 13-11-2022  

39ος ΑΜΑ: Συγκίνηση και χαμόγελα στη βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2022


Ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας δεν αποτελεί μόνο μία μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος, αλλά αποτελεί μία γιορτή του ελληνικού αθλητισμού.

Όπως έχει καθιερωθεί, έτσι και φέτος κατά τη διάρκεια του 39ου ΑΜΑ πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν τη σεζόν που πέρασε.

 

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο βρέθηκαν για να τιμηθούν για τις επιδόσεις τους το 2022 οι Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ελίνα Τζένγκο, Μίλτος Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Γιάννης Κορακίδης, Αρετή Φιλιππίδου, Ηλιάνα Τριανταφύλλλου, Γιώργος Παπαναστασιου, Κυριακή Φιλτισάκου, Έφη Κουρκουτσάκη και Όλγα Φιάσκα.

Για κάποιους από αυτούς η σημερινή ήταν η πρώτη επαφή τους με τον Μαραθώνιο Αθήνας και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη μοναδική ατμόσφαιρα, από τη συγκίνηση και το δέος που προκαλεί σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο η ιστορία της εγκατάστασης, αλλά και η προσπάθειας που κάνουν οι μετέχοντες σε αυτήν.

«Μοναδικό συναίσθημα να είσαι μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε αυτή τη διοργάνωση. Πραγματικά πολύ όμορφο να βραβεύεσαι ανάμεσα στους αθλητές και στους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα σου στο Μόναχο. Το κλίμα σήμερα ήταν πολύ όμορφο και το συναίσθημα με τον κόσμο στις εξέδρες μοναδικό», είπε η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

39ος ΑΜΑ: Συγκίνηση και χαμόγελα στη βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2022 runbeat.gr

Από την πλευρά της η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο, είπε: «Πολύ όμορφες στιγμές, πολύ χαίρομαι που είμαι πάλι με τους συναθλητές μου και περνάω χρόνο μαζί τους. Η βράβευση ήταν πολύ ωραία, ο κόσμος μοναδικός και το όμορφο δώρο με τη λέξη “νενικήκαμεν” και τους πολλούς συμβολισμούς, ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να λάβουμε», είπε η Τζένγκο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν και τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στους τρεις προπονητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο Μονάχο. Πρόκειται για τον Γιώργο Πομάσκι, για τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο και τον Γιώργο Μποτσκαριώβ.

39ος ΑΜΑ: Συγκίνηση και χαμόγελα στη βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2022 runbeat.gr

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης δύο σπουδαίων Ελλήνων αθλητών, που ολοκλήρωσαν πρόσφατα την πορεία τους στον αθλητισμό, έχοντας νωρίτερα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Η Μαρία Μπελιμπασάκη και ο Κώστας Μπανιώτης αποτέλεσαν για πολλά χρόνια μέλη της εθνικής ομάδας, με διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Αμφότεροι ήταν συγκινημένοι από την τιμή που τους έγινε σε έναν ιστορικό χώρο, όπως το Παναθηναϊκό Στάδιο.

«Δε θα μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο από αυτή τη βράβευση. Μοναδικό συναίσθημα να είμαι ανάμεσα στους συναθλητές μου και να βραβεύομαι για όσα κατάφερα ως αθλητής. Ήταν η πρώτη μου φορά στον Μαραθώνιο Αθήνας και μου άρεσε πολύ. Η ατμόσφαιρα και ο κόσμος ήταν μοναδικά», είπε ο Μπανιώτης.

«Το πιο δυνατό και συναισθηματικό φινάλε που θα μπορούσα να έχω σκεφτεί για την καριέρα μου. Είμαι διπλά χαρούμενη γιατί η βράβευση αυτή έγινε στη διάρκεια του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, την ώρα που ήμουν μαζί με αγαπημένους συναθλητές με τους οποίους έχω περάσει μοναδικές στιγμές στη διάρκεια της καριέρας μου», είπε από την πλευρά της η Μαρία Μπελιμπασάκη.

39ος ΑΜΑ: Συγκίνηση και χαμόγελα στη βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2022 runbeat.gr