46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας: Σε νέα διαδρομή, νέο χώρο και νέα απόσταση

 Runbeat Team   16:35 30-01-2023  

46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας: Σε νέα διαδρομή, νέο χώρο και νέα απόσταση


Σε νέο χώρο, νέα διαδρομή και νέα απόσταση θα πραγματοποιηθεί ο 46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη του 46ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ., ο οποίος τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Τουρισμού ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η MyRace.

 

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, «ο αγώνας εδώ και τέσσερις δεκαετίες συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του τρεξίματος και συμμετέχουν δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, ο αριθμός των οποίον αυξάνεται συνεχώς.

Νέα διαδρομή

Η Ιστορική αυτή διοργάνωση μέχρι πέρυσι διεξαγόταν στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά (Εκκίνηση-Τερματισμός) και η διαδρομή ήταν στο παραλιακό μέτωπο Ελληνικό – Γλυφάδα – Βουλιαγμένη.

Με δεδομένο ότι πλέον έχουν ξεκινήσει εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο για την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου στο Ελληνικό, δεν υπήρχε η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε την διοργάνωση στο φυσικό της χώρο.

Έτσι φέτος η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στην διαδρομή περιμετρικά του υδάτινου στίβου.

Νέος αγώνας 5χλμ.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο, φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και αγώνας 5χλμ. με ώρα εκκίνησης στις 12:30. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δρομείς όλων των επιπέδων».