4ο Chios HardStone Trail: Οι καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης! (Vid)

 Runbeat Team   19:41 29-04-2024  

4ο Chios HardStone Trail: Οι καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης! (Vid)


Πάνω από 300 αθλητές και δρομείς πλημμύρισαν τα βουνά της Χίου το διήμερο 27-28 Απριλίου συμμετέχοντας στον 4ο ορεινό αγώνα τρεξίματος. Ο ορεινός αγώνας Chios Hardstone Trail που διεξάγεται για 4η χρονιά πλησίον του χωριού Καρυές περιλαμβάνει 4 διαδρομές, 42 χλμ, 24 χλμ, 13 χλμ, 5 χλμ αλλά και παιδικό αγώνα του 1 χλμ.

 

 Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και απαιτητικούς ορεινούς αγώνες τρεξίματος της νησιωτικής Ελλάδας καθώς συνδυάζει δύσκολο έδαφος με μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία φυσική ορεινή διαδρομή απαράμιλλου κάλους με αρκετές εναλλαγές τοπίου συνδυάζοντας τον αθλητισμό, τη γνωριμία με τη φύση καθώς και την γνωριμία με την ιστορία του τόπου.

Τα μονοπάτια περνούν από σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος όπως, το ιστορικό μονοπάτι από την εποχή των Ελληνιστικών χρόνων «Στενό της Πηγανιάς», την αρχαία επιγραφή των Καρυών στο βράχο της Λιονταρόπετρας και το ιστορικό βυζαντινό μοναστήρι της Νέας Μονής. Η θέα της πόλης της Χίου με φόντο τα Μικρασιατικά παράλια από το Πηγάνιο όρος που είναι και το ψηλότερο σημείο της διαδρομής κόβει την ανάσα.