Α. Ματζουράνης: Μεγάλος στόχος ο τελικός του NCAA για την θερινή σεζόν

 Runbeat Team   16:20 10-04-2024  

Α. Ματζουράνης: Μεγάλος στόχος ο τελικός του NCAA για την θερινή σεζόν


Ο Άγγελος Μαντζουράνης είναι από τους πολλούς Έλληνες αθλητές, που έλαβε και αξιοποίησε αθλητική υποτροφία σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας έχει ήδη περάσει το πρώτο διάστημα προσαρμογής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και βρίσκει τα πατήματα του ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Ο νεαρός έχει μέχρι τώρα κάνει τρεις αγώνες πετυχαίνοντας στο δεύτερο από αυτούς 73,85 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και του δίνει το πλεονέκτημα να θέτει ακόμη υψηλότερους στόχους για τη συνέχεια.

 

Σε ένα αγώνισμα, μάλιστα, όπου η Ελλάδα έχει εξαιρετικά υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ο ανταγωνισμός βοηθάει τους αθλητές να βελτιώνονται διαρκώς. “Από το Σεπτέμβρη που ήρθα στις ΗΠΑ έθεσα πολύ υψηλά τον πήχη για το υπόλοιπο της σεζόν. Η επίδοση που πέτυχα στο Μπάιλορ με έκανε λίγο πιο αισιόδοξο στο ότι μπορώ να πετύχω τον αρχικό μου στόχο“, είπε ο 20χρονος, που παρά το γεγονός ότι θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την παρουσία σε τελικό του NCAA έχει κάθε λόγο να σκέφτεται μια καλή παρουσία. “Δε θέλω από τώρα να πω πολλά σε σχέση με τους στόχους μου στη θερινή περίοδο. Ωστόσο θα ήθελα να έχω μια καλή πρώτη παρουσία στον τελικό του NCAA“, συμπλήρωσε.

Ο Μαντζουράνης από φέτος ανήκει στην κατηγορία Κ23, ωστόσο το 2025 είναι η χρονιά διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της κατηγορίας, εκεί όπου θα διεκδικήσει τη διάκριση. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου άνοιξε τη σεζόν με 70,27 μ., συνέχισε με το 73,85 μ. και πριν λίγες ημέρες πέτυχε 70,56 μ. Ο Μαντζουράνης το 2023 στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Βόλο είχε πετύχει 70,71 μ., που ήταν το ρεκόρ του με τη σφύρα των Ανδρών. Ο ανερχόμενος πρωταθλητής σπουδάζει στο ίδιο Πανεπιστήμιο με τον Κώστα Ζάλτο, έναν από τους αθλητές, που το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.