A. Ντρισμπιώτη: «Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ, πάμε για το επόμενο»

 Runbeat Team   11:47 06-03-2022  

A. Ντρισμπιώτη: «Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ, πάμε για το επόμενο»


Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επιστρέφει στην Ελλάδα σήμερα από το Μουσκάτ μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην μαζί με τις Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Όλγα Φιάσκα και Έφη Κουρκουτσάκη.

Η έμπειρη αθλήτρια μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ μετά την επιτυχία της, με την βαδίστρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου να αναφέρεται στα όνειρά της, τη συγκεκριμένη διάκριση, αλλά και τους επόμενους στόχους της.

Διαβάστε το αφιέρωμα του ΣΕΓΑΣ:

Στις 12 Ιουνίου του 2004 έκανε τον τελευταίο της αγώνα κι έπειτα πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω της το κεφάλαιο "αθλητισμός".... μέχρι το 2011 όπου το μικρόβιο επέστρεψε και μαζί και οι διακρίσεις.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επανεμφανίστηκε στους στίβους το 2012 στο Πανελλήνιο βάδην στον Μαραθώνα, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 20χλμ. Βάδην με νέο ατομικό ρεκόρ.

 

Από εκείνη την κούρσα μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει μια σειρά από στόχους, που ποτέ δεν είχε φανταστεί στην πρότερη αθλητική της ζωή. Η Ντρισμπιώτη αποτελεί αυτή τη στιγμή μία από τις κορυφαίες βαδίστριες της Ευρώπης και μία από εκείνες που είναι έτοιμες να κάνουν την έκπληξη στις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022. Η αρχή έγινε πριν λίγα 24ωρα στο Μουσκάτ του Ομάν, όπου κόντρα στις δυσκολίες του αγώνα, με τακτική, σχέδιο και πείσμα κατάφερε να φτάσει στην έκτη θέση του κόσμου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην, δύο θέσεις υψηλότερα απ΄ότι το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου είχε προετοιμαστεί κατάλληλα τόσο για να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες, όσο και στην απαιτητική διαδρομή με τις πολλές υψομετρικές διαφορές.

"Ήταν όνειρο που είχαμε και έγινε πραγματικότητα. Όλα τα κορίτσια νιώθουμε δικαιωμένες για όλες τις θυσίες που κάναμε και ευχαριστούμε όσους στάθηκαν δίπλα μας για να φτάσουμε τόσο ψηλά. Η δεύτερη θέση στον κόσμο είναι τεράστιο επίτευγμα για το ελληνικό βάδην και γενικά για τον ελληνικό στίβο, όμως και η έκτη δική μου θέση είναι κάτι μοναδικό, ανέβηκα άλλες δύο θέσεις από τους Ολυμπιακούς και τώρα μπορώ να βλέπω πιο ψηλά", είπε αρχικά η αθλήτρια αναφερόμενη στην ατομική, αλλά ομαδική επιτυχία και συμπλήρωσε: "Δείξαμε πως όταν γίνεσαι ομάδα, όταν γυμνάζεσαι με τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο, όταν βάζεις μεγάλους στόχους και όταν δουλεύεις σκληρά ανεξάρτητα συνθηκών η επιτυχία θα έρθει. Έτσι έγινε πέρυσι με την πρώτη δική μου θέση και την δεύτερη θέση στο ομαδικό στο Ευρωπαϊκό, έτσι έγινε και τώρα στο Παγκόσμιο. Αυτή η ομάδα πιστεύω ότι αξίζει μεγαλύτερης προσοχής από όλους. Όλα τα κορίτσια οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μας Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο και όσους μας πίστεψαν και μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια".

Η Ντρισμπιώτη έχει μπροστά της μια σειρά από σημαντικές προσκλήσεις για το 2022. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό στο Μόναχο είναι στον προγραμματισμό της αθλήτριας. "Δεν μιλάω πολύ για το πόσο ψηλά πιστεύω μπορώ να φτάσω, σίγουρα θα κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Και όπως έχω πει ξανά, τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ πάμε για το επόμενο".

Η αθλήτρια πριν αρκετά χρόνια είχε επιλέξει να αφήσει πίσω της τον αθλητισμό και να ασχοληθεί με άλλα πράγματα στη ζωή της. Το 2012 επέλεξε να επιστρέψει και να βάλει υψηλούς στόχους. "Επιστρέφοντας και πάλι στα στάδια δεν περίμενα ποτέ να βρεθώ σε αυτό το επίπεδο. Βέβαια δεν ήξερα πόση δύναμη και θέληση έκρυβα μέσα μου. Ο κ. Κεφαλόπουλος με έκανε να τα δω όλα αυτά. Με πιστεύει πολύ, όπως και όλα τα κορίτσια στο γκρουπ. Πιστεύει στις δυνατότητες μας", είπε.

 

Στο γκρουπ του Κεφαλόπουλου γυμνάζονται ακόμη η Κυριακή Φιλτισάκου, η Χριστίνα Παπαδοπούλου και η Έφη Κουρκουτσάκη. Τα τρία κορίτσια κερδίζουν καθημερινά πολλά πράγματα από την εμπειρία της Ντρισμπιώτη. "Αρχικά υπάρχει σεβασμός ανάμεσα μας. Εγώ είμαι δίπλα τους για όλα και πιστεύω πως τους δίνω να καταλάβουν πως όλα είναι πιθανά. Γενικά η μία δίνει κίνητρο στην άλλη", συμπλήρωσε η αθλήτρια που ζει στην Καρδίτσα και όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να πετύχει σπουδαίες διακρίσεις συνεχίζοντας να δουλεύει κανονικά. "Αν μπορούσα να μην δουλεύω για να κάνω αθλητισμό όπως αρμόζει σε αθλητές αυτού του επιπέδου σίγουρα θα το έκανα και ίσως τα αποτελέσματα να ήταν ακόμη καλύτερα".

Η Ντρισμπιώτη όπως και τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής μας ομάδας επιστρέφει σήμερα από το Μουσκάτ. Η χώρα μας στα 20χλμ. βάδην γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με τις Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Όλγα Φιάσκα και Έφη Κουρκουτσάκη.

Στο σύνολο τους οι αθλητές και αθλήτριες συνεχίζουν την προσπάθεια τους για τις διοργανώσεις που ακολουθούν, αφού στο πρόγραμμα υπάρχει τόσο το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όσο και το Πανελλήνιο 20χλμ. Βάδην.