Έγραψε ιστορία ο Γιώργος Κριτούλης: Έγινε ο πρώτος Έλληνας κάτω από τη 1:30 στον Ημιμαραθώνιο βάδην
Runbeat Team 8:58 08-06-2026
Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ, που τον φέρνει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, πέτυχε στον Ημιμαραθώνιο βάδην ο Γιώργος Κριτούλης.
Αγωνιζόμενος στον Silver αγώνα της Ζαχοράτσκα στη Σλοβακία, ο 22χρονος αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου τερμάτισε έβδομος σε 1:29.51 και κατέρριψε το 1:30.42 του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ, για να γίνει ο πρώτος Έλληνας που τρέχει αυτή τη νέα απόσταση κάτω από 1:30. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 1:31.47.
Ο Ανδρέας Παπαστεργίου ήταν 15ος με 1:36.21 και ο Παναγιώτης Μουζάκης 17ος με 1:54.16. Ο Κώστας Ντεντόπουλος δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του.
Ατομική επίδοση με 1:45.33 στο ίδιο αγώνισμα, που την έφερε στην τέταρτη θέση στον αγώνα, πέτυχε και η επίσης 22χρονη Αναστασία Αντωνοπούλου και ελπίζει να μπορέσει να βρεθεί σε μία από τις θέσεις που θα την οδηγήσουν στο Μπέρμιγχαμ. Έκτη με 2:00.12 ήταν η Αλεξάνδρα Καυκούλα.
Πρώτη θέση για την Χριστίνα Παπαδοπούλου στην απόσταση των 10 χλμ. με 46.31 σε έναν δυνατό αγώνα όπου τσέκαρε την αγωνιστική της ετοιμότητα.















