Αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη ο αγώνας για την 197η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά

 Runbeat Team   11:57 06-03-2023  

Αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη ο αγώνας για την 197η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά


Σε βαρύ κλίμα και με άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Αιτωλικό ο αγώνας για την 197η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά.

Φέτος οι εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν όλες λόγω του πένθους για το χαμό δεκάδων ψυχών στο δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ με απόφαση του Δημάρχου, Κώστα Λύρου, ο αγώνας δρόμου ήταν αφιερωμένος στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

 

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή παρά τη βροχή, ενώ την πρώτη θέση στον αγώνα των 7 χιλιομέτρων κατέκτησε ο Ιωάννης Καρέτσος με χρόνο 24:47, τη 2η θέση κατέκτησε ο Νικόλαος Λογοθέτης με 26:03 και τρίτος ήταν ο Ιωάννης Τζαμαλής με 26:12. Από τις γυναίκες την 1η θέση κατέκτησε η Κατερίνα Πρισάκαρου με 27:51, δεύτερη ήταν η Γιώτα Γκασούκα με 30:46 και την 3η θέση κατέκτησε η Χρυσάνθη Χαλαζία με 32:35.

Τα αποτελέσματα

Πραγματοποιήθηκε και αγώνας 1 χιλιομέτρου για παιδιά.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη πομπή και ακολούθησε παράκληση στον Ιερό Νέο Παμμεγίστων Ταξίαρχων.

Το πρωί της Κυριακής, 5 Μαρτίου 2023 τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία η Πρωινή Πομπή παρουσία παραδοσιακών τμημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και φιλαρμονικών. Οι επετειακοί εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο θυσίας και την κατάθεση στεφάνων.