Αφιερώσεις, χαμόγελα και υποσχέσεις από Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη μετά τις βραβεύσεις τους

 Runbeat Team   10:42 21-12-2022  

Αφιερώσεις, χαμόγελα και υποσχέσεις από Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη μετά τις βραβεύσεις τους


Στα χθεσινά βραβεία του ΠΣΑΤ ο στίβος είχε την τιμητική του καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχτηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς, ενώ ο Γιώργος Πομάσκι έλαβε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή.

Στις δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές της χθεσινής βραδιάς αφιέρωσαν τις επιτυχίες τους σε αγαπημένα τους πρόσωπα και υποσχέθηκαν ότι και τη νέα σεζόν θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο.

 

«Αφιερώνω αυτό το βραβείο στον Πομάσκι», είπε ο Τεντόγλου όταν ανέβηκε στη σκηνή κι έψαξε να βρει με τα μάτια τον προπονητή του. «Είμαι χαρούμενος που βραβεύτηκα, ωστόσο για εμένα οι βραβεύσεις δεν έχουν πλέον τόσο μεγάλη βαρύτητα. Πιστεύω όμως πως αυτή η βράβευση θα είναι κίνητρο για τα παιδιά να έρθουν κοντά στο στίβο. Είναι σημαντικό ότι ο κορυφαίος άνδρας, η κορυφαία γυναίκα, ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ανήκουν στο χώρο του στίβου. Ελπίζω αυτό να είναι κίνητρο και για τους φορείς και να κάνουν κάτι για τα στάδια. Χαίρομαι που είμαι κίνητρο για τα νέα παιδιά, γιατί κι εγώ όταν ήμουν μικρός είχα ένα αθλητικό πρότυπο», είπε ο αθλητής και τόνισε για τους στόχος του την επόμενη χρονιά: «Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος με κάτι. Πάντα κυνηγάω το καλύτερο χωρίς να χάνω το κίνητρο μου. Κάθε νέα χρονιά ξεκινάει για εμένα κάτι καινούργιο, σαν να μην είχε προηγηθεί καμία διάκριση την προηγούμενη σεζόν. Έτσι και φέτος λοιπόν θέτουμε υψηλούς στόχους και μπαίνουμε με προσδοκίες ενόψει των κορυφαίων διοργανώσεων του 2023».

Αφιερώσεις, χαμόγελα και υποσχέσεις από Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη μετά τις βραβεύσεις τους runbeat.gr

«Μεγάλη μου τιμή που είμαι κορυφαία. Οι προσπάθειες των αθλητών είναι όλες το ίδιο. Όλοι προσπαθούμε για τη νίκη και κάποια στιγμή τα καταφέρνουμε. Φέτος τα κατάφερα κι εγώ μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας και δουλειάς», είπε αρχικά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε: «Χαίρομαι πολύ γιατί πάρα πολλά χρόνια προσπάθειας επιμονής, υπομονής, πειθαρχίας και αγάπης γι΄ αυτό που κάνω με φτάσανε σήμερα σε αυτή τη θέση.

Η επιβράβευση είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίζεις την προσπάθεια σου. Δεν είχα φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου πάνω σε αυτή τη σκηνή, ούτε είχα φανταστεί ότι οι επιτυχίες μου θα έκαναν τόσο θόρυβο. Σκοπός είναι να μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας κι εγώ αυτό συνεχίζω και κάνω. Σήμερα το πρωί έκανα μία πολύ σκληρή προπόνηση, ήρθα το απόγευμα εδώ κι αύριο θα είμαι πάλι στην ώρα μου για την επόμενη προπόνηση», είπε η αθλήτρια.

Αφιερώσεις, χαμόγελα και υποσχέσεις από Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη μετά τις βραβεύσεις τους runbeat.gr

Κορυφαίος προπονητής για το 2022 ήταν ο Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος παρέλαβε ιδιαίτερα συγκινημένος το βραβείο του.

«Στην Ομοσπονδία δουλεύουμε για να φέρνουμε αυτά τα αποτελέσματα, είμαι σίγουρος πως μπορούμε ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Μπράβο στα παιδιά, στους προπονητές στην ομοσπονδία για τη δουλειά που κάνουν. Μου αρέσει να με σέβονται και να αναγνωρίζουν τη δουλειά μας. Αυτό το βραβείο μας δίνει επιπλέον κίνητρο και δύναμη για να γίνουμε πιο εργατικοί και συνεπείς, αυτά τα βραβεία είναι ευθύνη και δεν σου επιτρέπουν να σταματάς να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος. Αυτό θα κάνουμε και το 2023, προκειμένου να επιστρέψουμε σε αυτή την εκδήλωση», νωρίτερα ο Γιώργος Πομάσκι είχε ανέβει στην τιμή για να παραλάβει το βραβείο του κορυφαίου και ξεκίνησε την ομιλία ευχαριστώντας τον αθλητή του Μίλτο Τεντόγλου. «Θα μιλήσω λίγο για τον Μίλτο. Αν ένας προπονητής έχει στα χέρια του έναν αθλητή αφοσιωμένο σε αυτό που κάνει σίγουρα μπορεί να φτάσει σε πολλές διακρίσεις. Σ΄ ευχαριστώ Μίλτο. Σήμερα (σ.σ. χθες) στο ΣΕΓΑΣ θριαμβεύουμε και αυτό είναι αποτέλεσμα μια καλής δουλειάς που έγινε από αθλητές, προπονητές και την Ομοσπονδία. Ελπίζω όλοι μαζί να κάνουμε καλύτερες συνθήκες γι' αυτά τα παιδιά. Τα στάδια μας γεμίζουν και ελπίζω να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά το καλύτερο δυνατό».

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα είχε την χαρά να δει τον ελληνικό στίβο να κλέβει δικαίως τις εντυπώσεις κατακτώντας τα τρία σημαντικότερα βραβεία στην Γιορτή κορυφαίων του ΠΣΑΤ. «Η χαρά μας σήμερα είναι απερίγραπτα μεγάλη. Οι σημερινές (σ.σ. χθεσινές) επιτυχίες δείχνουν ότι ο στίβος μας βρίσκεται σε μια σταθερά ανοδική πορεία. Οι επιτυχίες των αθλητών μας φέρνουν διαρκώς νέα παιδιά στο στίβο. Πρέπει η πολιτεία να σκύψει με ιδιαίτερη φροντίδα πάνω σε αυτά τα παιδιά και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποδομές. Όσο περισσότερα παιδιά ασχολούνται με το στίβο, τόσο περισσότερα ταλέντα θα προκύψουν και μέσα από αυτά θα βρούμε τους επόμενους πρωταθλητές. Όμως αυτά τα παιδιά πρέπει να έχουν τα κατάλληλα στάδια για να κάνουν τα βήματα τους στον αθλητισμό», είπε η κ Σακοράφα και σχολίασε το γεγονός ότι επέστρεψε σε μια γιορτή του ΠΣΑΤ ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, έχοντας κι εκείνη κατακτήσει τον τίτλο της κορυφαίας τρεις χρονιές.

«Έχω αναδειχθεί κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς τρεις φορές. Κι έρχομαι σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ, κοντά 40 χρόνια από εκείνες τις επιτυχίες, ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Είναι ιδιαίτερο για εμένα όλο αυτό. Και μάλιστα γίνεται ακόμη ιδιαίτερο όταν δίνεις βραβεία σε αθλητές, που μετά από εμένα κατάφεραν να διαγράψουν λαμπρή πορεία, όπως είναι η Βούλα Πατουλίδου και φυσικά τα νεότερα παιδιά. Το θέμα για εμένα είναι να μπορέσω ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να κάνω αυτό που πρέπει. Θέλω να ανταποδώσω την τιμή που μου έκαναν τα σωματεία να με αναδείξουν πρόεδρο. Στο τέλος της θητείας μου θέλω να έχω αφήσει ένα έργο που θα έχει συμβάλει στην άνθιση του ελληνικού στίβου σε όλα τα επίπεδα».

Αφιερώσεις, χαμόγελα και υποσχέσεις από Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη μετά τις βραβεύσεις τους runbeat.gr

Νωρίτερα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ήταν εκείνη που βράβευσε την σπουδαία Βούλα Πατουλίδου, η οποία είχε κι εκείνη την ευκαιρία να μιλήσει για τη δύναμη των αθλητών. «Όλα αυτά τα παιδιά έχουν τιμήσει τη χωρά. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό. Είμαι συνέχεια δύο σπουδαίων γυναικών της Σοφίας και της Άννας, που πολλές φορές όταν μέναμε στο ίδιο δωμάτιο μου έλεγαν “σήκω μικρή”. Τώρα είμαι μεγάλη και μπορώ να πω σε αυτά τα παιδιά σηκωθείτε “μικροί”, γιατί αυτή η χώρα αν καταφέρνει να κερδίζει πόντους στο διεθνές στερέωμα είναι εξαιτίας αυτών των παιδιών», είπε η χρυσή Ολυμπιονίκης του 1992.