Άφιξη Kipchoge στο Βερολίνο: Αντί για μπουκάλια αυτή τη φορά τον περίμεναν… λουλούδια! (Vid)

 Runbeat Team   13:19 21-09-2022  

Άφιξη Kipchoge στο Βερολίνο: Αντί για μπουκάλια αυτή τη φορά τον περίμεναν… λουλούδια! (Vid)


Ένας… φίλος από τα παλιά επισκέφτηκε τον Eliud Kipchoge κατά την άφιξή του στο Βερολίνο ενόψει του μαραθωνίου που θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο Claus Henning Schulke ήταν υπεύθυνος για τα μπουκάλια της τροφοδοσίας στον μαραθώνιο του Βερολίνου το 2018, όταν ο Κενυάτης έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση.

 

Ο γνωστός και ως… «drinks guy» είχε γίνει viral όταν πανηγύρισε δίνοντας ένα μπουκάλι στον Kipchoge, με την ιστορία όμως να είναι κάτι παραπάνω από έναν ποδηλάτη που ενθουσιάστηκε. Ο Schulke έπαιξε πολύ κομβικό ρόλο στην επίδοση του Kipchoge και μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο βοήθησε:

«Κρατούσα το μπουκάλι από κάτω για να μπορεί εκείνος να το πιάσει από πάνω. Πρέπει να λάβεις υπόψη ότι αυτοί οι δρομείς τρέχουν με παραπάνω από 20 χιλιόμετρα την ώρα. Πρέπει να εξετάσεις εάν σε βλέπει και εάν δεν σε βλέπει να του φωνάξεις» είπε σχετικά με την παράδοση των μπουκαλιών την ώρα του αγώνα. Εκτός από το να δίνει μπουκάλια, ο Schulke έπρεπε να πηγαίνει με το ποδήλατό του πολύ γρήγορα σε κάθε checkpoint προκειμένου να βοηθήσει τον Κενυάτη.

Αυτή λοιπόν την φορά, αντί για μπουκάλια, ο Schulke κρατούσε λουλούδια για να δώσει στον Κενυάτη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, δείχνοντας την χαρά του για την άφιξη του αθλητή. Οι δύο άνδρες είχαν μία σύντομη συνομιλία, δείχνοντας την αλληλοεκτίμησή τους.