Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείς σίγουρα και εσύ!

 Runbeat Team   19:15 19-10-2021  

Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείς σίγουρα και εσύ!


Ο Αυγουστίνος Πασχαλίδης αρθρογραφεί

Εξίσου σημαντικές με την μέρα που γεννιόμαστε, είναι και οι μέρες που πετυχαίνουμε μια μικρή ή μια μεγάλη νίκη, που αλλάζουμε κάτι στην ζωή μας, που “ξαναγεννιόμαστε”.

Μια τέτοια μέρα είναι η σημερινή για μένα, αφού πριν 9 χρόνια ακριβώς (19-10-2012) έγινε η απαρχή μιας νέας ζωής.

Η μέρα ήταν Παρασκευή. Το βάρος μου δεν μου επέτρεπε να κάνω πράγματα της απλής καθημερινότητας, το λαχάνιασμα έβγαινε ακόμα και στο περπάτημα σε ίσιο δρόμο, το ανέβασμα μιας σκάλας ήταν ένα βάσανο, το περπάτημα σε ανηφόρα μου έκοβε την ανάσα, ο ύπνος ήταν ταραχώδης, τα ψώνια των ρούχων πραγματικό μαρτύριο, οι πόνοι στα γόνατα και στην μέση μόνιμοι.

 

Η εύκολη κουβέντα που θα μπορούσα να πω στον εαυτό μου εκείνη την Παρασκευή θα ήταν “Ας ξεκινήσουμε από Δευτέρα…”

Οι επιλογές όμως πλέον ήταν δύο, η εξής μία : “Βάζεις όλες σου τις δυνάμεις για να άρεις την καταδίκη που έχεις μόνος σου επιβάλει στον εαυτό σου”. STOP στις κακές συνήθειες. STOP στην κακή διατροφή, STOP στην καθιστική ζωή, STOP στον καναπέ και το άραγμα. ΝΑΙ στην ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή. ΝΑΙ στην άθληση. ΝΑΙ στην ζωή!

Η καλύτερη ώρα να ξεκινήσεις κάτι και να αλλάξεις την ζωή σου είναι το “τώρα”! Όχι το αύριο! Όχι από Δευτέρα! Όχι η επόμενη εβδομάδα! ΤΩΡΑΑΑΑ!!!

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου είναι η απόφαση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αποτυχίας και ότι τίποτα δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια. Η αλλαγή απαιτεί δράση! Εγρήγορση! Focus στον στόχο!

Φανταζόμαστε τον στόχο με το μυαλό, τον πιστεύουμε με την καρδιά και τον πετυχαίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό είναι όλο. Καμία έκπτωση στις επιθυμίες μας! Καμία έκπτωση στους στόχους! Εμπόδια θα βρούμε μόνο όταν σταματάμε να κοιτάζουμε προς τους στόχους μας. Δυσκολίες θα υπάρξουν, αλλά τις ώρες εκείνες, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εντείνουμε την προσπάθεια και όχι να μικραίνουμε τα όνειρά μας.

Εξάλλου η ζωή ξεκινάει εκεί που τελειώνει η ζώνη της άνεσης και οι δύσκολοι δρόμοι είναι αυτοί που οδηγούν στους ομορφότερους προορισμούς.

Ο καθένας μας, πάντοτε θα κρύβει ένα καλύτερο εαυτό μέσα του, η αδιάκοπη αναζήτηση του οποίου θα μας βελτιώνει το “είναι” του. OXI για να αρέσουμε στους άλλους, αλλά για να αρέσουμε στον ίδιο μας τον εαυτό.

Τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Αφού το κατάφερα εγώ και κάμποσοι άλλοι που απλά το πήρα απόφαση και το κυνήγησαν με ζήλο, μπορείς κι ΕΣΥ, μπορεί ο καθένας!

Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω κάποια ρητά που είχα διαβάσει κατά καιρούς και με ενέπνευσαν στην πορεία της αλλαγής.

 

Η ζωή είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Όπως και ο μαραθώνιος, η ζωή μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολη, προκλητική και να παρουσιάζει εμπόδια, ωστόσο αν πιστεύετε στα όνειρά σας και δεν τα παρατάτε ποτέ, τα πράγματα θα εξελιχθούν προς το καλύτερο. (Meb Keflezighi)

- Επιτρέπεται να φωνάξεις, επιτρέπεται να κλάψεις, αλλά δεν επιτρέπεται να τα παρατήσεις!

- Το πρώτο βήμα για να φτάσεις οπουδήποτε είναι να αποφασίσεις ότι δεν είσαι πλέον πρόθυμος να μείνεις εκεί που είσαι!

- Αν οι άνθρωποι δεν γελούν με τους στόχους σου, οι στόχοι σας είναι πολύ μικροί … Πρέπει να τους αναθεωρήσεις!

- Ξεκίνησε κάνοντας ό, τι είναι απαραίτητο. Στην συνέχεια κάνε ό, τι είναι δυνατό και ξαφνικά θα βρεθείς να κάνεις το αδύνατο!

- Εάν ξυπνήσεις χωρίς στόχους, πέσε ξανά για ύπνο. Ξύπνησε όταν είσαι έτοιμος!

- Η μόνη φορά που πρέπει να κοιτάξεις πίσω είναι για να δεις πόσο μακριά έχεις φτάσει!

- Τα όρια υπάρχουν μόνο στο μυαλό!

- Μην περιορίζεις τις προκλήσεις σου! Αμφισβήτησε τα όριά σου!

- Κοίταξε στον καθρέφτη. Αυτός είναι ο ανταγωνισμός σου!

- Οι δύσκολοι δρόμοι συχνά οδηγούν σε όμορφους προορισμούς!

- Οι νικητές δεν εγκαταλείπουν ποτέ και αυτοί που εγκαταλείπουν δεν κερδίζουν ποτέ!

- Η ζωή ξεκινά στο τέλος της ζώνης άνεσης!

ΥΓ: Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν η ανάρτηση αυτή δώσει έστω και σε ένα άτομο το ερέθισμα να αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Αυτός ήταν εξάλλου ο σκοπός της δημοσίευσής της.

Πηγή: www.aug.gr