Ακυρώθηκε ο 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου λόγω της κακοκαιρίας

 Runbeat Team   10:37 08-09-2023  

Ακυρώθηκε ο 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου λόγω της κακοκαιρίας


Την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων έβαλαν σε προτεραιότητα οι διοργανωτές του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου μετά τις σφοδρές νεροποντές των προηγούμενων ημερών. Έτσι, αποφασίστηκε η διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 να ακυρωθεί.

 

Η σχετική ανακοίνωση:

«Εν όψει της διεξαγωγής του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με φορείς και επαγγελματίες του Ολύμπου προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση στο βουνό μετά τις σφοδρές νεροποντές των προηγούμενων ημερών. Παράλληλα, στελέχη του επισκέφθηκαν αυτοπροσώπως την περιοχή για να αποκτήσουν προσωπική άποψη. Οι πληροφορίες ήταν είτε ασαφείς είτε αποθαρρυντικές.

Ο δε χρόνος που απομένει για την αποκατάσταση των ζημιών είναι ελάχιστος. Ύστερα από αυτό, και καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμμετεχόντων, ο Σύλλογος οδηγήθηκε στη δύσκολη απόφαση ακύρωσης του αγώνα. Θεωρεί, όμως, ότι ως διοργανωτής θα πρέπει να σταθεί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία και στους ανθρώπους του.

Και η ασφάλεια αθλητών και εθελοντών είναι το πρώτιστο που πρέπει να διαφυλαχθεί. Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές για την αφοσίωσή τους και να τους ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τυχόν έξοδα στα οποία υποβλήθηκαν. Τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει με τον καθένα ξεχωριστά για την επιστροφή του ποσού της εγγραφής. Καλή αντάμωση στον Όλυμπο τον Σεπτέμβριο του 2024!»