Alison dos Santos: Ο Βραζιλιάνος σταρ που επιβίωσε από έγκαυμα τρίτου βαθμού και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400 μέτρα με εμπόδια

 Runbeat Team   20:20 22-07-2022  

Alison dos Santos: Ο Βραζιλιάνος σταρ που επιβίωσε από έγκαυμα τρίτου βαθμού και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400 μέτρα με εμπόδια


Παρότι ο Karsten Warholm ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, τη νίκη πήρε ο Βραζιλιάνος Alison dos Santos, που βρίσκεται σε τρομερή φόρμα από την αρχή της χρονιάς.

Ο dos Santos τερμάτισε πρώτος με 46.29, κατακτώντας ακόμα ένα πολύ σημαντικό μετάλλιο στην καριέρα του μετά το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παρότι ο Βραζιλιάνος είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αυτό που παρατηρεί κανείς πρώτα είναι τα σημάδια που έχει στο κεφάλι του.

 

Όταν ο Alison dos Santos ήταν 10 μηνών, ένα τηγάνι με καυτό λάδι έπεσε στο κεφάλι του, προκαλώντας του εγκαύματα τρίτου βαθμού. Ο 22χρονος -τώρα- δρομέας πέρασε τα πρώτα του γενέθλια στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. Ντρεπόταν να κυκλοφορήσει δημόσια, αλλά σε ηλικία 19 ετών πείστηκε να αλλάξει άθλημα και από το τζούντο να πάει στον στίβο.

Η συγκεκριμένη απόφαση άλλαξε τη ζωή του, καθώς εκτός από τα μετάλλια που έχει κατακτήσει, είναι κι ένας από τους γρηγορότερους ανθρώπους σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική. Ο Βραζιλιάνος έδειξε για ακόμα μία φορά την αξία του στο Όρεγκον, επικρατώντας των φαβορί Rai Benjamin και Karsten Warholm.