Άλλαξε προπονητή για να… αναγεννηθεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων ο Marcell Jacobs

 Runbeat Team   17:14 21-09-2023  

Άλλαξε προπονητή για να… αναγεννηθεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων ο Marcell Jacobs


Για τον Marcell Jacobs ήταν μία ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά καθώς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της να παρουσιάσει την φρεσκάδα και την αγωνιστικότητα που είχε το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τότε είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ., όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο σπουδαίος Ιταλός σπρίντερ αποφάσισε να προχωρήσει σε μία αλλαγή προκειμένου να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, ολοκλήρωσε την συνεργασία του με τον προπονητή του, Paolo Camossi.

 

Ο Jacobs παραχώρησε συνέντευξη στην Gazzetta Dello Sport όπου αποκάλυψε τη λήξη της συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος προπονητή του και ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου θέλει να είναι ανταγωνιστικός.

«Γράψαμε ιστορία στον ιταλικό στίβο με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Τόκιο, αλλά η ζωή έχει διαφορετικά στάδια και συνειδητοποιήσαμε ότι ήρθε η ώρα να τραβήξουμε χωριστούς δρόμους», είπε ο Jacobs και πρόσθεσε: «Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αλλάξω εντελώς τα πράγματα… Θέλω να είμαι σε ένα νέο μέρος, να βρω αθλητές που μπορούν να προπονηθούν μαζί μου, να με πιέσουν και πάνω από όλα να με βοηθήσουν στην πιο δύσκολη δουλειά της χειμερινής προπόνησης».