Αλλάζει το πρόγραμμα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες

 Runbeat Team   11:42 22-06-2024  

Αλλάζει το πρόγραμμα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες


Περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου προανήγγειλε αλλαγές για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2028 στο Λος Άντζελες.

Πιο συγκεκριμένα, η World Athletics και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες 2028 (LA28) ανακοίνωσαν χθες μια ιστορική αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων.

Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν, ο στίβος θα διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων στο εμβληματικό LA Memorial Coliseum. Αυτή η αλλαγή, που στοχεύει στη βελτιστοποίηση του γενικού σχεδίου του χώρου διεξαγωγής, υπόσχεται να αναβαθμίσει την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων τόσο για τους αθλητές όσο και για τους θεατές.

 

Ο κλασικός αθλητισμός αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια των Ολυμπιακών Αγώνων διαχρονικά και σκοπός των διοργανωτών είναι να προκαλέσουν ενδιαφέρον από την πρώτη των Αγώνων.

Η World Athletics και το LA28 θεωρούν ότι αυτή η αλλαγή στο πρόγραμμα, με την οποία οι αγώνες κολύμβησης μεταφέρονται για τη δεύτερη εβδομάδα, θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξει περισσότερο ενδιαφέρον από τους θεατές και παράλληλα να ανεβάσει την τηλεθέαση.

Μόνο ο Μαραθώνιος ανδρών και γυναικών θα παραμείνει στο πρόγραμμα του τελευταίου σαββατοκύριακου και τα μετάλλια θα απονεμηθούν κατά την τελετή λήξης.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες θα διεξαχθούν από τις 14 έως τις 30 Ιουλίου 2028, ενώ αναμένεται να αγωνιστούν περισσότεροι από 10.000 αθλητές και αθλήτριες από 200 και πλέον χώρες, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει 35 αθλήματα. Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τους Αγώνες του 1932 και του 1984.