Άλμα στα 8.32μ. με το καλημέρα από τον Μίλτο Τεντόγλου (vid)

 Runbeat Team   7:59 20-01-2024  

Άλμα στα 8.32μ. με το καλημέρα από τον Μίλτο Τεντόγλου (vid)


Με εξαιρετικό τρόπο άνοιξε την αγωνιστική σεζόν ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος συμμετείχε χθες το απόγευμα στην ημερίδα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 8.32μ. και έδειξε ότι είναι έτοιμος για μία ακόμη χρονιά επιτυχιών.

Η επίδοσή του αυτή, πάντως, δεν έχει επίσημο χαρακτήρα καθώς, παρότι επίσημη, η ημερίδα που διεξήχθη χθες στο ανακαινισμένο κλειστό στίβο του ΟΑΚΑ δεν ήταν ενταγμένη στο καλεντάρι της World Athletics.

Το πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου μετρήθηκε στα 8.20μ. και ακολούθησε ένα ακόμη στα 8.21μ. και ένα στα 8.03μ. Στην τέταρτη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα 8.32μ. και εμφανώς ικανοποιημένος έβγαλε τα παπούτσια του και παρακολούθησε τις προσπάθειες των υπολοίπων αθλητών.

 

Αξιοσημείωτη ήταν η επίδοση και του 21χρονου Νίκου Σταματονικολού που είχε άλμα στα 7.71μ., επίδοση πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ του, που είναι 7.86μ., από το περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Βόλο.

Ο πρωταθλητής του ΓΣ Ηλιούπολης αγωνίστηκε με μισή φορά και εφάρμοσε νέα τεχνική, που άφησε ικανοποιημένο τον ίδιο και τον προπονητή του, Παναγιώτη Μπαλταδούρο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ μετά την προσπάθειά του δήλωσε: «Είναι από τα καλύτερά μου άλματα αυτό. Κάθε φορά που κάνω 8.30 στην προπόνηση ξέρω ότι είμαι πολύ καλά. Είμαι έτοιμος για τους επίσημους αγώνες.


Τα άλματά μου έγιναν με 14 διασκελισμούς. Η μεγάλη μου φόρα είναι με 16, οπότε έχω περιθώριο άλλα δύο βήματα για να την τρέξω καλύτερα. Δεν έτρεξα πολύ καλά σήμερα. Από εκεί κρίνονται τα μεγάλα άλματα, από την καλή φόρα. Γιατί τα άλματά μου είναι πολύ καλά τεχνικά».

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μίλησε και για το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ:

«Περισσότερο από όλα με βοήθησε ότι μπήκε θέρμανση, ήταν το πιο σημαντικό. Είμαστε, βέβαια, ευγνώμονες και για όλα τα υπόλοιπα που έχουν φτιάξει».

Όσο για τον επόμενο αγώνα του… «Θα είναι στην Οστράβα, που είναι ένας πολύ καλός αγώνας. Έχω πάει πολλές φορές, και φέτος θα είναι εκεί πολλοί καλοί αθλητές, οπότε θα είναι ένα καλό τεστ».


Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Λούκα Μπόσκοβιτς που γυμνάζεται με τον Ντράγκουτιν Τόπιτς. O Σέρβος πήδηξε 7.76μ. και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Το γκρουπ του Τόπιτς βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα για προετοιμασία.

Την ημερίδα διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας.