Τεντόγλου: «Το να φτάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να κρατηθείς σε αυτή»

 Runbeat Team   7:58 24-06-2024  

Τεντόγλου: «Το να φτάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να κρατηθείς σε αυτή»


Εκατοντάδες θαυμαστές του Μίλτου Τεντόγλου περίμεναν υπομονετικά για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία μαζί με τον κορυφαίο άλτη του μήκους! Και δεν απογοητεύτηκαν… Πήραν όλοι αυτό που ήθελαν!

«Έχω ένα νόμο! Αν υπογράψω ένα αυτόγραφο πρέπει να το κάνω σε όλα τα παιδιά που περιμένουν. Ή κανένα ή σε όλους!», είπε αμέσως μετά τη νίκη του στο Piraeus Street Long Jump και το πέρασμα από τους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους.

 

«Ήταν περίεργος αγώνας. Δεν τον ευχαριστήθηκα και πολύ. Εγώ δυσκολεύομαι πάντα σε αυτούς τους αγωνιστικούς χώρους. Οι street αγώνες είναι οι πιο δύσκολοι από όλους!», τόνισε ο Τεντόγλου για το αγωνιστικό μέρος και συνέχισε: «Ήθελα μια επίδοση κοντά στα 8,20 μέτρα. Με ένα ρεκόρ αγώνων βασικά θα ήμουν ευχαριστημένος στα 8,24 μέτρα. Δε βγήκε! Μετά το τέταρτο άλμα που γλίστρησα δεν μπορούσα μετά να κάνω άλλο άλμα. Δεν ήταν καλή μέρα».

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο εύκολο είναι να διατηρείται στην κορυφή, απάντησε: «Είναι δύσκολο να παραμένεις πρώτος. Είναι πιο δύσκολο να μείνεις πρώτος παρά να γίνεις πρώτος. Το να φτάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να κρατηθείς σε αυτή. Συνεχίζουμε… Πανελλήνιο πρωτάθλημα την ερχόμενη εβδομάδα!».

Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8.06μ.


Σακοράφα: «Θέλουμε να φέρουμε νέα παιδιά στον στίβο»

Στη μεγάλη προσέλευση των θεατών στάθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα που ελπίζει ο αγώνας αυτός να σταθεί αφορμή προκειμένου να έρθουν παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τον κλασικό αθλητισμό.

«Σιγά-σιγά αυτός ο αγώνας γίνεται θεσμός. Χαίρομαι και γιατί ως δημότης Πειραιά βλέπω να γίνονται τέτοιοι αγώνες στην πόλη μου. Βλέπουμε το πάθος και τον ενθουσιασμό των αθλητών και αθλητριών να μεταδίδεται στον κόσμο. Είχε πολύ κόσμο πολλά μικρά παιδιά. Εμείς οι άνθρωποι του στίβου θέλουμε να φέρουμε νέα παιδιά στον στίβο και να έρθουν νέα φιντανάκια στο άθλημα. Με τέτοια event οι αθλητές, ο στίβος έρχεται κοντά με τον απλό κόσμο. Βγήκαμε έξω από τα στάδια και αυτό είναι καλό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να φέρουμε και πάλι τον κόσμο κοντά στον στίβο», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Πομάσκι: «Τέτοιους αγώνες σε κάθε γειτονιά»

Στη σημαντικότητα των αγώνων εκτός σταδίου στάθηκε και ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι.

«Αν μπορούσαμε σε κάθε γειτονιά να κάνουμε τέτοιους αγώνες θα ήμουν πανευτυχής. Την επόμενη φορά θα προτείνω όλη μέρα τα παιδιά του Πειραιά να κάνουν αγώνες και μετά να γίνει το μήκος των πρωταθλητών», τόνισε αρχικά ο κορυφαίος τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στην παρουσία αλλά και τα επόμενα βήματα του αθλητή του: «Πάντα ένας αγώνας κρύβει εκπλήξεις. Με τον Μίλτο ξεκινήσαμε ήδη την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα είναι δύσκολοι οι δυο επόμενοι αγώνες που θα κάνουμε. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στις 9 Ιουλίου. Εκεί πια θα σταματήσουμε τους αγώνες και θα μπει σε προετοιμασία για το Παρίσι. Ο Μίλτος είναι Μίλτος! Αν τον περνούσε κάποιος, θα ήταν διαφορετικός στο έκτο άλμα».

Πηγή: segas.gr