ΑΜΑ: Καλύφθηκε το 90% των θέσεων στον Μαραθώνιο, το Σάββατο 15/7 κλείνουν οι εγγραφές στα 5χλμ

 Runbeat Team   18:11 12-07-2023  

ΑΜΑ: Καλύφθηκε το 90% των θέσεων στον Μαραθώνιο, το Σάββατο 15/7 κλείνουν οι εγγραφές στα 5χλμ


Μεγάλο φαίνεται ότι είναι το ενδιαφέρον τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους δρομείς για τον 40ό επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο.

Όπως ενημέρωσε ο ΣΕΓΑΣ, ήδη έχει καλυφθεί το 90% των διαθέσιμων θέσεων στον Μαραθώνιο και μάλιστα υπάρχουν συμμετοχές από 140 διαφορετικές χώρες. Επίσης επισημαίνεται ότι οι εγγραφές για τον αγώνα των 5χλμ ολοκληρώνονται το προσεχές Σάββατο 15/7.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χιλιάδες δρομείς απ’ όλο τον κόσμο έχουν ήδη σπεύσει να δηλώσουν συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός του πλανήτη, τον Μαραθώνιο Αθήνας.

Η 40η επετειακή διοργάνωση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάτι που επιβεβαιώνει ότι ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που ενώνουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό παγκοσμίως.

Ο αγώνας του Μαραθωνίου θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου κι έχουν ήδη δηλώσει σε αυτόν συμμετοχή δρομείς από 140 χώρες του πλανήτη. Το 90% των εγγραφών στον μαραθώνιο έχουν ήδη κλείσει και αναμένεται σύντομα να καλυφθούν και οι τελευταίες διαθέσιμες θέσεις. Το Σάββατο (15/7) κλείνουν οριστικά οι εγγραφές στα 5χλμ.

Ο ΣΕΓΑΣ, η περιφέρεια Αττικής, ο ΕΟΤ, μαζί με τον μεγάλο χορηγό του αγώνα την ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά και όλους τους χορηγούς και συνεργαζόμενους φορείς και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, προετοιμάζονται πυρετωδώς για να αναδείξουν την Ελλάδα και την Αθήνα ως κέντρο αθλητικού ενδιαφέροντος σε όλο τον κόσμο μέσα από τις δράσεις αθλητικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέρον που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 40ου Επετειακού Μαραθωνίου Αθήνας».