Αναβάλλεται και φέτος ο διεθνής αγώνας Psiloritis Race

 Runbeat Team   11:15 29-03-2021  

Αναβάλλεται και φέτος ο διεθνής αγώνας Psiloritis Race


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής αγώνας Psiloritis Race δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το γεγονός ότι η πανδημία του covid-19 συνεχίζει να έχει ανεξέλεγκτη πορεία ανάγκασε τους διοργανωτές να αναβάλλουν και τη φετινή διοργάνωση. Ο αγώνας παραδοσιακά διεξάγεται τον Ιούνιο, όμως κανείς δεν ξέρει εάν τον συγκεκριμένο μήνα θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων. Έτσι το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, το οποίο μάλιστα θα έχει πλέον νέα διαδρομή, μετατέθηκε για τις 5 Ιουνίου του 2022. Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Αγαπητοί φίλοι δρομείς,

αυτή την εποχή, όλοι ζούμε πρωτόγνωρες, ιστορικές στιγμές για την χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Η πανδημία έχει αλλάξει την ζωή μας, τις συνήθειες μας και φυσικά μας έχει στερήσει πράγματα που αγαπάμε πολύ.

Λίγο πριν το ξεκίνημα της πανδημίας η οργανωτική επιτροπή των Διεθνών Αγώνων Ψηλορείτη Psiloritis Race, θέλοντας να κάνει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές στον αγώνα, είχε ξεκινήσει ένα σχεδιασμό ώστε να χαραχθεί μια νέα διαδρομή, η οποία θα είχε κοινή αφετηρία και τερματισμό περνώνταςαπό νέα σημεία του βουνού. Δυστυχώς παρ΄ ότι όλη η προετοιμασία πήγαινε πολύ καλά και η χάραξη της νέας διαδρομής είχε φθάσει να ολοκληρωθεί, ήρθε το αναπάντεχο γεγονός της πανδημίας που μας άλλαξε όλα τα σχέδια. Η ενός έτους καραντίνα που έχουμε μπει όλοι μας ανάγκασε να αναβάλουμε τον αγώνα του περσινού Ιουνίου. Δυστυχώς λόγω της εντελώς αβέβαιης κατάστασης σε ό,τι έχει να κάνει με την υλοποίηση των αγώνων για την φετινή χρονιά, μας αναγκάζει εκ νέου να αναβάλουμε και για φέτος τον αγώνα.

Ευχόμαστε να υλοποιηθεί ο αγώνας στις 5 Ιουνίου του 2022, στην καινούργια πανέμορφη διαδρομή του θεϊκού βουνού. Μέχρι τότε, μείνετε υγιείς-μείνετε ασφαλείς και μην ξεχνάτε, σας περιμένουμε όλους τον Ιούνιο του 2022 να χαρείτε τον Ψηλορείτη και την Κρητική φιλοξενία!».

*Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη «Psiloritis Race» τελούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γ.Γ. Αθλητισμού και συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και με την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου, Αμαρίου, Ανωγείων, Πλατανιά Χανίων και σε συνεργασία με 40 αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης. Των οποίων η εθελοντική προσφορά σε όλα τα στάδια και τους τομείς διεξαγωγής των αγώνων είναι καταλυτική.