Αναβάλλεται ο 6ος Ορειβατικός αγώνα Τσαριτσάνης-Ολύμπου

 Runbeat Team   19:33 06-03-2023  

Αναβάλλεται ο 6ος Ορειβατικός αγώνα Τσαριτσάνης-Ολύμπου


Την απόφαση να αναβάλλουν την διοργάνωση του 6ου Ορειβατικού αγώνα Τσαριτσάνης-Ολύμπου, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για το διήμερο 1 και 2 Απριλίου πήραν οι διοργανωτές.

Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί, αλλά όχι μόνο.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αναβάλλονται οι αθλητικές δράσεις του 6ου Ορειβατικού αγώνα Τσαριτσάνης-Ολύμπου στις 1&2-4-2023 που περιελάμβαναν: 1) Αγώνα 1000μ. για παιδιά , Κρυόβρυση Fun Run

2) Ορεινό αγώνα 30χλμ, 3) Σέγκια trαil 8χλμ και 4) Πεζοπορία 4,5χλμ, λόγω οικονομικών δυσχερειών εξαιτίας της σημαντικής μείωσης της χρηματοδότησης των δράσεων του αγώνα.

Επίσης, λόγω των εκκρεμών εγκρίσεων διαφόρων άλλων δαπανών, σε υλικά, παροχές υπηρεσιών για την ασφάλεια και την τροφοδοσία των αθλητών-τριών, τη διάνοιξη, τη συντήρηση και τη σήμανση των μονοπατιών.

Ακόμη, μέχρι στιγμής ,κρίνεται μη ικανοποιητική η ανταπόκριση-συμμετοχή των αθλητών-τριών στους αγώνες βουνού, των 8χλμ και 30 χλμ.

Το αντίτιμο της συμμετοχής που κατέθεσαν οι αθλητές-τριες για τους ορεινούς αγώνες των 30χλμ και 8χλμ θα επιστραφεί στο λογαριασμό τους.

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, συνεκτιμώντας και τις απαραίτητες προϋποθέσεις-δεσμεύσεις στήριξης, από τους φορείς συνεργασίας και συνδιοργάνωσης, θα συναποφασίσει για τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των αθλητικών δράσεων, του 6ου Ορειβατικού αγώνα Τσαριτσάνης-Ολύμπου».