Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Κ20 του 2022

 Runbeat Team   16:05 15-09-2021  

Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Κ20 του 2022


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου ανδρών και γυναικών Κ20 δεν θα γίνει στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία του, που ήταν οι 19 Φεβρουαρίου του 2022.

Η διοργάνωση θα γινόταν στο Μπάθερστ της Αυστραλίας, όμως λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα, η ομοσπονδία της Αυστραλίας αποφάσισε να ζητήσει την αναβολή της από την WA. Τα σύνορα της Αυστραλίας είναι κλειστά για ξένους επισκέπτες, οπότε δεν θα ήταν δυνατό να διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκτός εάν γινόταν κάποια αλλαγή στο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου θεωρείται ο δυσκολότερος αγώνας του χρόνου, στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίοι αθλητές μεγάλων αποστάσεων και ανταγωνίζονται σε ένα αρκετά δύσκολο τερέν. Ο αγώνας θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2023 στο Mount Panorama στο Μπέθερστ με την συμμετοχή πάνω από 550 ελίτ αθλητών από περισσότερες από 60 χώρες. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 8 χιλιομέτρων για τους άνδρες, 6 χιλιομέτρων για τις γυναίκες, μικτή σκυταλοδρομία 8 χιλιομέτρων και σκυταλοδρομία ανδρών και γυναικών 10 χιλιομέτρων.

 

«Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου ανδρών και γυναικών Κ20 το 2023» ανέφερε ο δήμαρχος του Μπάθερστ, Ian North.