Ανακοίνωσαν συνεργασία ΣΕΓΑΣ και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 Runbeat Team   15:46 01-09-2022  

Ανακοίνωσαν συνεργασία ΣΕΓΑΣ και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Διοικητήριο της ΠΕ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι, από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, η προγραμματική συνεργασία μεταξύ του ΣΕΓΑΣ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου.

Στο Καρπενήσι βρίσκεται ένα πλήρες Αθλητικό Κέντρο που αποτελεί πρότυπο χώρο προετοιμασίας των αθλητών, σε ένα φυσικό περιβάλλον με σύγχρονες εγκαταστάσεις που αποτελεί ιδανική τοποθεσία για την προετοιμασία αθλητών και προπονητικών συγκεντρώσεων. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου να αποτελέσει έναν από τους βασικούς προορισμούς της προετοιμασίας κορυφαίων αθλητών από το εξωτερικό αλλά και της Εθνικής Ομάδας Στίβου.

 

Να επισημάνουμε ότι στο εν λόγω κέντρο προετοιμάστηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου το γκρουπ της ομάδας Βάδην υπό τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο με την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.  

Στην διάρκεια της προετοιμασίας της μάλιστα η πρωταθλήτρια Ευρώπης και 8η ολυμπιονίκης του Τόκιο πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.000 μ. με επίδοση 21.06.4.

Με την υπογραφή την προγραμματική συνεργασία, ΣΕΓΑΣ – Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται ένας από τους βασικούς στόχους της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ που είναι η επέκταση της συνεργασίας με τον Α και Β βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχει ήδη ξεκινήσει και σε άλλες περιφέρειες, για την ανάπτυξη του αθλητισμού, του αθλητικού τουρισμού την προβολή και την διοργάνωση προπονητικών καμπ και αθλητικών εκδηλώσεων.