Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των αθλητών-τριών που μπήκαν στη λίστα στήριξης του ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   8:44 09-12-2021  

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των αθλητών-τριών που μπήκαν στη λίστα στήριξης του ΣΕΓΑΣ


Η πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού για την διεύρυνση της λίστας των αθλητών και αθλητριών της κατηγορίας στήριξης πέρασε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

Νε γνώμονα τις δυσκολίες της περασμένης σεζόν αποφασίστηκε να ενταχθούν στην κατηγορία στήριξης περισσότεροι αθλητές προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για την επόμενη χρονιά.

 

Τα κριτήρια ένταξης στις ομάδας έχουν να κάνουν με την επίτευξη ορίων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του 2021 και αντίστοιχα του Κ20, να έχουν σημειώσει το 2021 τα όρια της ΕΑ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2021. Επιπλέον, όσοι αθλητές είναι γεννημένοι το 2004 και πέτυχαν τα όρια της ΕΑ για το Ριέτι, επίσης εντάσσονται στην προεθνική Κ20.

Επιπλέον στις προεθνικές ομάδες εντάχθηκαν αθλητές και αθλήτριες που εκτιμάται πως έχουν τα εφόδια να πετύχουν τους αγωνιστικούς στόχους της επόμενης σεζόν και να βρεθούν σε υψηλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Συνολικά 99 αθλητές και αθλήτριες εντάχθηκαν στην κατηγορία Στήριξης, 60 στην προεθνική Κ20 και 32 στην προεθνική Κ18.

Τα θέματα του Υψηλού Αθλητισμού ψήφισαν ομόφωνα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Παρόντες στη χθεσινή συνεδρίασης ήταν οι Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γιάννης Λιούμπας, Γιάννης Μυστακίδης, Παναγιώτης Δημάκος, Παρασκευή Παχατουρίδου, Αλέξης Αλεξόπουλος, Ηλίας Βασιλειάδης, Κώστας Γκατσιούδης, Στέλιος Δημότσιος, Τασούλα Κελεσίδου, Γιάννης Μπόλας, Βασίλης Οικονόμου, Χάρης Παπαδιά, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Νίκος Τσώνης, Πέτρος Μαντάς, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μαρία Μπελιμπασάκη. Απουσίαζε ο Γιάννης Θεμελίδης.

Η λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα μπουν στο πρόγραμμα στήριξης είναι η εξής:

Η λίστα με τους αθλητές και